-0.9 C
București
miercuri, 1 februarie 2023

Cadou oferit românilor de ziua ei. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle feminin

Publicat peAncuța Bodnar și Simona Radiș au dovedit, în 2022, că sunt printre cele mai valoroase sportive ale României. Cele două au au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle feminin, la Campionatele Mondiale din Cehia, care au avut loc la Racice.

În mare formă, Bodnar şi Radiş au condus cursa de la un capăt la celălalt, impunându-se cu timpul de 06 min 47 sec 77/100. Pentru Ancuța, performanța a fost una specială, în condițiile în care a împlinit 24 de ani chiar în ziua finalei de la Racice, iar pe podium a primit un tort.

Argintul a revenit olandezelor Roos De Jong şi Laila Youssifou (06:51.02), în timp ce bronzul a fost adjudecat de irlandezele Sanita Puspure şi Zoe Hyde (06:52.81).

„Strategia o antrenăm de acasă! Nu mergem la concurs să inventăm nimic nou. Ceea ce am antrenat acasă încercăm să facem și la concurs. Ne-a ieșit mereu, pentru că ne-am antrenat din greu și am știut mereu ceea ce vrem. Tactica noastră este să plecăm hotărâți, să intrăm pe ritmul cursei și apoi să urcăm finish. Dacă adversarele vor să stea lângă noi, trebuie să tragă din greu pe ritmul cursei”, a mărturisit Ancuța Bodnar, pentru ProSport.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, medalii de aur și la Europenele de la Munchen

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au avut un an de vis, din moment ce au luat medaliile de aur și la Campionatele Europene de la Munchen.

Sportivele noastre au fost de neoprit și au încheiat în stil de mare campioane, cu timpul de 07 min 14 sec 85/100.

Cele două sportive din România au fost urmate urmate de reprezentantele Olandei (07:21.84) şi Italiei (07:23.04).

„Simt că adversarele sunt cu ochii pe noi! Mereu ne studiază și probabil că la fiecare competiție țelul lor este să fie cât mai aproape de noi”, a spus Ancuța Bodnar, pentru sursa citată.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri