4 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Calendar ortodox 1 octombrie 2023. Sărbătoare cu CRUCE ROȘIE. Ce nu ai voie să faci azi, de Acoperământul Maicii Domnului

Publicat peAcoperământul Maicii Domnului, sărbătoare mare pe 1 octombrie. Ce să nu faci niciodată în această zi

Potrivit tradiției, se spune că, începutul lunii octombrie reprezintă pregătirea ogoarelor pentru iarnă și că atunci cade bruma.

De sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului se spune că este bine să se țină post, pentru a fi feriți de rele, boli și dușmani. Pentru cei care optează să țină acest post, este bine de știut că se mănâncă doar covrigi sau se bea doar apă ori ceai.

Pentru gospodari, tradiția spune că este bine ca aceștia să-și stropească vitele cu apă sfințită de Acoperământul Maicii Domnului, pe 1 octombrie. O altă tradiție legată de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului spune că este bine ca în această zi să fie pomeniți cei trecuți la cele veșnice.

Tot pe 1 octombrie, de Adormirea Maicii Domnului se dau de pomană plăcinte și fel și fel de bucate tradiționale.

Potrivit tradiției populare, fetele care nu au un păr lung și bogat trebuie să se roage în această zi de sărbătoare la Fecioara Maria.

Totodată, se mai spune că nu este bine ca femeile sau bărbații să se tundă, fiindcă vor risca să le cadă părul.

Citește și: Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătoare importantă pentru creștini. Ce să nu faci niciodată de Cârstovul Viilor sau Ziua Şarpelui

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri