11.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Calendar ortodox 14 martie 2022. Sfântul Benedict din Nursia te întăreşte ca să poţi trece peste orice necaz

Publicat peSărbători religioase 14 martie 2022

Ortodoxe: Sfântul Benedict din Nursia

Greco-catolice: DUMINICA LĂSATULUI SEC DE BRÂNZĂ (a Izgonirii lui Adam din Rai). Sf. cuv. Benedict de Nursia, patronul Europei; Sf. pr. m. Alexandru. G 8

Romano-catolice: † DUMINICA a 4-a din Post; Sf. Matilda, regină; Fer. Iacob Cusmano, pr.

Calendar ortodox 14 martie 2022. Cine a fost Sfântul Benedict din Nursia

Sfântul Benedict s-a născut în Nursia, o provincie a Italiei, în anul 480 după Hristos, din părinți bogați, scrie crestinortodox.ro. Se călugărește și se retrage într-un munte stâncos unde va rămâne într-o peștera timp de peste trei ani.

Sfântul Benedict din Nursia avea darul previziunii, al vindecărilor, al scoaterii demonilor, al învierii morților; el se înfățișa unora la mari distanțe, altora le apărea în vis. Odată Sfântul Benedict a văzut cu duhul că paharul cu vin care i se pusese înainte este otrăvit. I-a facut deasupra semnul sfintei cruci, iar paharul s-a spart în bucăți.

A întemeiat douăsprezece mănăstiri și în fiecare a așezat câte doisprezece monahi. A întemeiat rânduiala monahală a Benedictinilor.

Citeste si Părintele Ilarion Argatu, profeţie cutremurătoare despre invadarea României: „Am ‘văzut’ până în Rusia, am întâlnit maximum şapte persoane. Locurile erau arse şi clădirile dărâmate”

Cuviosul Benedict și-a văyut sfârșitul cu șase zile înainte de a muri – a poruncit să i se deschidă groapă, a chemat obștea și după ce a sfătuit-o și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.

Calendar ortodox 14 martie 2022. Rugăciunea către Sfântul Benedict din Nursia îți dă puterea de a trece peste greutățile vieții

O, Sfinte al lui Dumnezeu şi făcătorule de minuni Benedicte, cine va putea cu adevărat să spună ostenelile tale cele din toată viaţa ta? De aceea mai mult te-ai sârguit de a ascunde isprăvile cele duhovniceşti decât a le arăta. Ai urât slava lumii şi ai fugit de dânsa până ce Dumnezeu a binevoit a te descoperi şi la vreme a te pune în sfeşnicul Bisericii Sale spre folosul monahilor şi al tuturor creştinilor.

Cu multe daruri de la Dumnezeu ai fost împodobit şi ca un soare duhovnicesc în lume ai strălucit. Te-ai arătat desăvârşit în lucrarea tuturor faptelor bune şi prin pilda vieţii, mai mult decât prin vorbe, pe ucenicii tăi la calea mântuirii i-ai povăţuit. Tu, pe Dumnezeu din toată inima L-ai iubit şi, crucea ostenelilor şi a răbdării o ai dus până la sfârşit.

Aceasta înţelegând, noi nevrednicii, despre sfânta ta viaţă şi crezând că mare îndrăzneală ai către Prea Bunul Dumnezeu, venim cu rugăminte către tine, să te rogi, ca prin mila Domnului şi prin sfintele tale rugăciuni, să dobândim milă şi iertare în toată viaţa noastră, în vremea sfârşitului şi în ziua judecăţii de apoi. Amin.

Citeste si Părintele Calistrat dezvăluie rugăciunea scurtă, dar foarte puternică pe care e bine să o spui la necaz: „Ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine”

 

Sursa: www.romaniatv.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri