24.6 C
București
marți, 16 aprilie 2024

Camera Comunelor a adoptat proiectul legii privind trimiterea solicitanților de azil în Ruanda/ Proiectul merge în Camera Lorzilor

Publicat pe


Deputații britanici au votat în favoarea planului cheie al premierului Rishi Sunak de a trimite o parte din solicitanții de azil în Ruanda, în pofida opoziției unor parlamentari ai Partidului Conservator. Acum proiectul merge în Camera Lorzilor pentru ultima lectură, transmite RFI România.

Camera Comunelor a votat cu 320 la 276 din totalul de 650 de deputați în favoarea proiectului. Adoptarea survine în ciuda unei rebeliuni majore a deputaților Partidului Conservator condus de premierul Sunak în ziua precedentă.

Doi vicepreședinți ai partidului au renunțat la funcțiile lor pentru a se alătura celor aproximativ 60 de deputați care au susținut un amendament care înăsprea legislația.

Dar o tentativă a rebelilor Conservatori de a permite Regatului Unit să ignore ordonanțele Curții Europene a Drepturilor Omului la apelurile azilanților a eșuat ulterior. Până la urmă, numai 11 deputați Conservatori s-au opus proiectului la votul…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri