12.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024

Camerele de urgență din SUA refuză să trateze gravidele. O femeie a pierdut sarcina într-o toaletă. „Sângerează foarte mult”

Publicat pe


O altă femeie a aflat că fătul ei nu avea bătăi ale inimii la un spital din Florida, la o zi după ce un agent de securitate a refuzat ca ea să intre în unitate. Iar în Carolina de Nord, o femeie a născut într-o mașină, după ce o cameră de urgență nu i-a putut oferi o ecografie. Copilul a murit ulterior.

Plângerile privind faptul că femeile însărcinate au fost refuzate în camerele de urgență din SUA au crescut în 2022, după ce Curtea Supremă a SUA a anulat hotărârea Roe vs. Wade, arată documentele federale obținute de The Associated Press.

Cazurile trag un semnal de alarmă cu privire la starea îngrijirii de urgență a gravidelor în SUA, în special în statele care au adoptat legi stricte privind avortul și au stârnit confuzie în jurul tratamentului pe care medicii îl pot oferi.

„Este șocant, este absolut șocant”, a declarat Amelia Huntsberger, medic ginecolog și obstetrician în Oregon. „Este îngrozitor ca cineva să se prezinte la o…



Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri