17.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024

Camerun lansează prima vaccinare sistematică din lume împotriva malariei / În Africa, un copil cu vârsta sub 5 ani moare de malarie în fiecare minut

Publicat pe


Camerun a lansat luni prima campanie din lume de vaccinare sistematică și la scară mare împotriva malariei, un „pas istoric”, potrivit OMS, în lupta împotriva unuia dintre cei mai mari ucigași de copii africani, transmite agenția AFP.

Noah Ngah, un bebeluș de șase luni, a primit prima sa injecție cu vaccinul RTS,S, sub încurajarea și cântecul asistentelor dintr-un mic spital din orașul Soa, situat la 20 km de capitala Yaoundé, unul dintre numeroasele centre de vaccinare din cele 42 de districte declarate „prioritare” de către guvernul acestei vaste țări din Africa Centrală cu aproximativ 28 de milioane de locuitori.

Aceasta a fost o ușurare pentru Hélène Akono, mama lui Noah, care așteaptă acum ca sora ei geamănă Judith să fie vaccinată. „Unii părinți sunt reticenți, dar eu știu că vaccinurile sunt bune pentru copii”, a declarat ea pentru AFP.

Un copil moare în fiecare minut

Malaria este o boală transmisă la om prin…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri