6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Căminele groazei, primele măsuri – Șefii IPJ Ilfov și ai Poliției Voluntari, DEMIȘI (SURSE)

Publicat peCăminele groazei, se iau primele măsuri. Șefii IPJ Ilfov și ai Poliției Voluntari vor fi demiși. În urma dezvăluirilor privind condițiile inumane din azilele din Ilfov, ministrul de Interne a dispus trimiterea specialiștilor din Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, precum și la Polițiile din Voluntari și Afumați. 

Aceste verificări au fost demarate în urma dezvăluirilor potrivit cărora bătrânii aflați în aceste azile erau umiliți, lăsați fără mâncare și medicamente de către personalul acestor locații, unde ar fi trebuit să-și petreacă anii de bătrânețe în condiții decente.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne și șefii Poliției Române au luat această decizie pentru a investiga situația din aceste azile și pentru a lua măsuri împotriva oricăror practici ilegale și inumane care ar putea fi identificate. Obiectivul verificărilor este de a asigura respectarea drepturilor și bunăstarea bătrânilor din azilele din Ilfov.

Dezvăluirile cu privire la condițiile mizere și neglijarea suferită de bătrânii din aceste azile au generat un val de indignare și preocupare în rândul opiniei publice. Este esențial ca astfel de abuzuri să fie investigate în profunzime și să fie aduse în fața justiției persoanele responsabile.

Anchetă de proporții la azilele groazei

Azilele de bătrâni din Ilfov ascund nereguli grave. Documentele care arată cum se făceau controalele de la azile au intrat în posesia Realitatea PLUS. Totul era perfect, dar numai în hârtiile care erau trimise la centru. În aceste documente, apăreau medici care consultau cu regularitate oamenii, lenjeriile erau curate, oamenii erau spălați zilnic și primeau mâncare și produse de igienă de cea mai bună calitate. Nimic din toate aceste rapoarte nu era, însă, real.

Premierul Marcel Ciolacu vrea dreptate și anunță demiteri pe bandă rulantă. Au începeut controalele în toată țara, a declarat premierul după ședința de urgență de la Guvern. Potrivit unor surse, șefii a cinci instituții cheie în gestionarea centrelor au fost demiși și vizat este inclusiv directorul DSP Ilfov. Mai mult, aceleași surse spun că premierul va cere demisii și în rândul poliției. Este vorba despre șefii din Voluntari, Afumați și Ilfov. 

 Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri