21.3 C
București
vineri, 1 iulie 2022

Campionii! Buziaşul a câştigat (şi) matematic Liga a 4-a, cu trei etape înainte de final


Phoenix Buziaş a câştigat detaşat Liga a 4-a Timiş, având cu trei etape înainte de final un avans de 10 puncte faţă de locul 2, echipa din Parţa. Formaţia din Oraşul-staţiune se pregăteşte acum pentru barajul de promovare în Liga a 3-a, unde va întâlni într-o dublă manşă campioana judeţului Gorj, CSO Turceni.

Meciul de sâmbătă al celor din Buziaş, contând pentru etapa cu numărul 35, n-a avut niciun istoric. Fotbaliştii pregătiţi de experimentatul antrenor Cosmin Petruesc, s-au deplasat la Becicherecu Mic, fostă echipă de Liga a 3-a, acum aproape retrogradată în Liga 5. Echipa gazdă a trimis pe teren doar şapte jucători, iar în minutul 5 era deja 2-0 pentru cei din Buziaş. Imediat un jucător al gazdelor s-a retras, astfel că meciul s-a terminat, conform regulamentului o echipă putând evolua cu minim şapte jucători pe teren.

Ca atare, Buziaşul va câştiga meciul cu 3-0 la “masa verde” şi îşi va păstra ecartul de 10 puncte faţă de urmăritoarea din Parţa. Cum mai sunt doar trei etape de jucat, Buziaşul este campioana judeţului Timiş şi din punct de vedere matematic.

Pentru elevii lui Petruesc urmează acum barajul cu campioana judeţului Gorj, CSO Turceni, pentru promovarea în Liga a 3-a. Barajul se va disputa în două manşe, în luna iunie, timişenii urmând să joace primul meci pe teren propriu.

 

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri