5.2 C
București
marți, 28 martie 2023

Când ar putea reveni Marea Britanie în UE, după Brexit? Tony Blair a dezvăluit orizontul de timp

Publicat pe


Tony Blair a vorbit despre un scenariu ce, la prima vedere, pare neverosimil: revenirea Marii Britanii în UE. „Chestiunea de a şti dacă şi cum Marea Britanie ar putea reveni în UE aparţine unei generaţii viitoare. Cred că asta e realitatea”, a spus fostul premier britanic.

Cert este că, până atunci, actualul lider din Downing Street, Rishi Sunak, pare să-şi dorească o relaţie mai liniştită cu blocul comunitar.

Blair nu şi-a dorit Brexit-ul

Tony Blair (69 ani) s-a opus ferm Brexit-ului, făcând în special campanie în Irlanda de Nord pentru a preveni consecinţele unei ieşiri din UE asupra păcii în provincie, zguduită de trei decenii de violenţe până la acordul de pace semnat în aprilie 1998, în urmă cu aproape 25 de ani.

Cred că în prezent dezbaterea din Regatul Unit este mai degrabă despre cât de mult dorim să reconstruim o relaţie strânsă cu Europa, ceea ce cred că ar trebui să facem, şi sper că Partidul Laburist este de aceeaşi părere”, a spus Blair.

Brexit-ul a produs „pagube” în UK

Tony Blair a recunoscut că părăsirea blocului comunitar a produs daue în UK. Dificultăţile economice, imigraţia ilegală sau problemele cu sistemul public de sănătate n-au fost rezolvate prin Brexit.

Cred că există o ambivalenţă în rândul multor oameni din Regatul Unit în privinţa Brexit-ului. Însă cred că, dacă oamenii văd problemele (determinat de Brexit), nu vor să se întoarcă la diviziunile create de această dezbatere”, a explicat Tony Blair.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri