0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Când intră banii pe voucherele de alimente 2023. Milioane de români vor primi această sumă

Publicat peGuvernul continuă să ajute românii defavorizați acordând un nou ajutor. Așadar, când intră banii pe voucherele de alimente 2023, cea de-a patra tranșă. Milioane de români vor primi această sumă, pe care o vor putea folosi pentru cumpărarea de alimente sau mese calde.

Când vor fi alimentate cardurile sociale pentru hrană 2023. Aceasta este a patra tranșă de 250 de lei

Programul ”Sprijin pentru România” continuă, astfel că persoanelor defavorizate le vor fi alimentate cardurile de alimente pentru a-şi putea cumpăra alimente.

Fiecare tranșă intrată pe card are o valabilitate de un an și poate fi folosită doar de beneficiar, însă se pot face și unele excepții.

Cardurile, alimentate o dată la două luni

Astfel, românii din categoriile vulnerabile vor avea cardurile  alimentate cu câte 250 de lei pe parcursul lui 2023 de șase ori.  Voucherele de alimente sunt distribuite în 6 tranșe egale, o dată la două luni.

Cei 250 de lei pot fi folosiți pentru a cumpăra alimente, precum și pentru a putea achita mesele calde, la restaurant sau în alte locuri care acceptă acest serviciu.

Proiectul guvernului are ca scop încercarea de a diminua scădearea standardului de viață a grupurilor sociale vulnerabile, dar și de a scădea riscul sărăciei la nivel național.

Astfel, beneficiarilor acestor ajutoare le vor fi alimentate cardurile de alimente în luna august, după ce ultima dată când s-a întâmplat asta a fost în luna iulie.

Cine beneficiază de vouchere de alimente

-Persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

-Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

-Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

Condițiile de acordare a voucherelor pentru familiile monoparentale

-Familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

-Persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare,

-Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.Sursa: playtech.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri