22.8 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Când va anunța Putin legea marțială la Moscova. Măsura ar putea oficializa mobilizarea generală în Rusia

Publicat peVineri, 18 Noiembrie 2022, ora 17:20

100 citiri

Vladimir Putin nu are de gând să pună capăt războiului împotriva Ucrainei, anunță influentul canal rus de Telegram „General SVR”, care asigură că are surse în cele mai înalte eșaloane de putere de la Kremlin.

Potrivit acestuia, pe 17 noiembrie, Putin a avut o întâlnire cu responsabili politici și militari, unde au discutat despre viitoarea creștere a zonelor cu legea marțială.

Aceeași soartă o va avea și capitala Moscova, însă datele sunt încă necunoscute.

„Al doilea val sau, dacă doriți, continuarea mobilizării parțiale se poate dezvolta fără probleme în mobilizare, concomitent cu declararea legii marțiale la Moscova, adică în a doua jumătate a lunii ianuarie – februarie ”, scrie canalul „General SVR”.

După cum s-a raportat, Putin ar putea anunța public acest lucru cu ocazia aniversării „operațiunii speciale” sau chiar mai devreme – între 9 și 13 februarie.

Aceasta va fi însoțită, asigură „Generalul SVR”, de închiderea frontierelor ruse. Chiar și femeilor din rezerva de mobilizare li se va interzice plecarea.

Putin a negat public posibilitatea introducerii mobilizării în Rusia. Cu toate acestea, în mod tradițional, el și-a încălcat cuvântul. După șase luni de război, pe 21 septembrie, a anunțat o presupusă mobilizare parțială în Federația Rusă.

Acest lucru a provocat unul dintre cele mai masive valuri de emigrare a rușilor. Conform datelor preliminare, mai mult de un milion de cetățeni care ar putea fi potențial recrutați în armată au fugit din țară.

Autoritățile Federației Ruse nu au intervenit, scăpând probabil astfel de cetățenii activi social, capabili să protesteze.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri