2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

Care ar putea fi legătura între vizita lui Pelosi în Taiwan și criza semiconductorilor. Soțul președintei Camerei Reprezentanților a făcut recent tranzacții neobișnuite

Publicat pePe măsură ce actul CHIPS trece prin Congresului american, soțul lui Nancy Pelosi a vândut un număr mare de acțiuni Nvidia, în timp ce Nancy Pelosi ar urma să ajungă în Taiwan. Cu ce ​​provocări se confruntă industria semiconductorilor în lumina legii CHIPS, ce fac soții Pelosi și de ce ar putea fi un semnal al unei provocări viitoare pentru companiile din afara SUA?

Cu ce ​​provocări se confruntă industria semiconductorilor ca urmare a actului CHIPS?

De la începutul primelor blocaje ca urmare a pandemiei de COVID, industria semiconductorilor s-a confruntat cu numeroase provocări în lanțul de aprovizionare. Cu mai multe industrii oprindu-se și pornind cererea de circuite integrate, industria semiconductorilor a încercat să răspundă acestor cerințe în timp real, dar timpul necesar pentru fabricarea cipurilor a cunoscut întârzieri extrem de mari, unele piese nefiind disponibile până în 2024.

Dar, în timp ce deficitul de semiconductori a însemnat dificultăți de producție și o creștere a costului vieții, lumea a fost, de asemenea, trezită de faptul că semiconductorii, la fel ca și petrolul, sunt sângele oricărei națiuni moderne. Pentru a înrăutăți lucrurile, s-a atras atenția că cei mai importanți semiconductori sunt fabricați în doar câteva locuri din lume, mulți dintre ei în Taiwan. Având în vedere că Beijingul a făcut mișcări mai îndrăznețe pentru a-și demonstra disponibilitatea de a prelua Taiwanul, este posibil ca întreaga tehnologie occidentală să devină dependentă de unul dintre cei mai mari oponenți economici ai săi.

Recunoscând acest lucru, guvernele din întreaga lume au promovat legislații pentru a încuraja semiconductorii de producție locală. În SUA, acest lucru se realizează prin actul CHIPS, care va înregistra peste 50 de miliarde de dolari în finanțare pentru a ajuta producătorii să deschidă noi turnătorii și să ofere credite fiscale celor care produc în SUA.

Deși acest act poate fi grozav pentru unii producători (cum ar fi Intel, Texas Instruments și Micron Technologies), prezintă provocări serioase pentru cei care produc în afara SUA. Desigur, companiile din afara SUA nu ar trebui să beneficieze de legea CHIPS, dar este de așteptat ca și companiile care își internalizează producția să aibă de suferit (cum ar fi Xilinx, Nvidia și AMD), deoarece se bazează pe turnătorii terțe, adesea situate în China și Taiwan.

Având în vedere că opțiunile de turnătorie din SUA pălesc în comparație cu cele oferite de Coreea de Sud și Taiwan, companiile care furnizează componente esențiale vor fi astfel penalizate pe nedrept pentru externalizarea producției prin prețuri anticoncurențiale de la întreprinderi mai mari care sunt capabile să-și producă propriile dispozitive. În plus, companii precum Intel au un singur concurent real (AMD), iar legea CHIPS ar putea oferi Intel un avantaj nedrept atât din creditele fiscale, cât și din vânzări.

Ce legătură are Nancy Pelosi cu Nvidia?

Recent, Nancy Pelosi a publicat informații că soțul ei a exercitat o opțiune de acțiuni prin vânzarea a 25.000 de acțiuni Nvidia, rezultând o pierdere calculată de 342.365 de dolari. Motivul acestui anunț vine din obligația legală a membrilor Congresului de a face disponibile publicului toate tranzacțiile cu acțiuni și tranzacții în termen de 45 de zile de la executarea tranzacției, în efortul de a preveni tranzacțiile privilegiate. Dar, în timp ce multe site-uri media se grăbesc să risipească zvonurile și teoriile conspirației în jurul comerțului, ar putea exista un adevărat motiv de îngrijorare dacă ne uităm la actul CHIPS și la planurile lui Nancy Pelosi de a vizita Taiwanul, potrivit analizei inginerului Robin Mitchell în Electropages.

Pentru început, actul CHIPS este condus de Nancy Pelosi, care, fără îndoială, va avea cunoștințe interne despre dezvoltarea actului, intențiile sale complete și cum ar putea fi extins în viitor. Acest lucru o pune pe Nancy Pelosi într-o poziție neobișnuit de puternică pentru a exercita tranzacții cu companii de semiconductori care ar maximiza profitul pe termen lung. Desigur, acesta ar fi tranzacționare privilegiată și niciun politician nu a făcut vreodată așa ceva.

Dacă actul CHIPS are într-adevăr un impact negativ asupra companiilor precum Nvidia, ar fi benefic să fie descărcate aceste stocuri și/sau să fie redus stocul. În plus, achiziționarea de acțiuni în companii precum Intel și Texas Instruments care urmează să primească credite fiscale și marje de profit mai mari ar prezenta un risc semnificativ mai mic.

În cele din urmă, Nancy Pelosi și-a semnalat recent intenția de a vizita Taiwan pentru a-și arăta sprijinul, dar China a indicat că nu ar tolera o astfel de mișcare. Dacă China este antagonizată prea mult, aceasta ar putea determina Beijingul să se pregătească pentru o invazie a Taiwanului. Acum, este probabil ca în acest timp prețurile acțiunilor turnătoriilor din Taiwan să scadă, iar acest lucru ar duce la scăderea prețurilor acțiunilor unor companii precum Nvidia. În acel moment, acțiunile Nvidia ar putea fi achiziționate la un minim istoric, iar apoi Nancy Pelosi ar putea lansa o misiune diplomatică pentru a îmbunătăți legăturile dintre China și Taiwan. Dacă reușește, prețurile acțiunilor acelor turnătorii ar crește, iar acest lucru ar avea ca rezultat câștiguri mari.Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri