28.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Care este programul dorit de Aeroportul Brașov. Controlul virtual din Germania, la fel ca la Arad

Publicat peConducerea Aeroportului Brașov ar dori un program care să înceapă de 6 sau 7 dimineața, până la ora 23, doar că are nevoie de părerea operatorilor, iar soluția cu turnul virtual din Germania este la fel ca cea de la Arad.

Programul dorit de conducerea aeroportului

Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Brașov, Ștefan Daniel Micu, spune că dorește în viitorul apropiat ca programul să fie modificat și să înceapă de la ora 6 sau 7 și să se încheie la 23, informează Adevărul.

Totuși, directorul aeroportului a menționat că orarul nu se prelungește până când nu va avea aprobarea companiilor aeriene.

„Elementul principal în prelungirea programului aeroportului internațional îl reprezintă companiile aeriene. Așteptăm să vină cu o propunere de program de zbor și de acolo va rezulta necesarul de ore pentru extinderea programului. După ce ne vor spune companiile care este intenția lor de a zbura pe program de iarnă sau anul viitor pe programul de vară, ne vom strânge cu toți factorii implicați să le putem îndeplini cerințele”, a precizat Alexandru Anghel.

Dacă numărul zborurilor va crește, atunci s-ar reduce și cheltuielile aeroportului. Acesta plătește către ROMATSA de 9 ori mai mult decât media aeroporturilor din România, au menționat reprezentanții Consiliului Județean Brașov.

Lufthansa, posibil să aibă zboruri de la Brașov

Între timp, conducerea aeroportului încearcă să aducă compania aeriană Lufthansa la Brașov și ar putea opera mai multe destinații.
Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Brașov a menționat și faptul că a primit o propunere de la un deputat german ca aeroportul de la Brașov să fie controlat din Germania, în cazul în care Aradul nu face față.

În prima lună completă de funcționare, în iulie Aeroportul Internațional Brașov a depășit 10.000 de pasageri, iar în august aproape ca s-au dublat, ajungând la 19.000. Pentru septembrie sunt așteptati în jur de 20.000 de pasageri, având în vedere că s-a introdus o nouă rută, Brașov-Dortmund. Dar, pe de altă parte, încheierea sezonului estival, ar duce la scăderea cererii pentru zborurile din Grecia și Turcia.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri