31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Care este secretul oamenilor de succes, cu Cerasela Rogen, coach transformațional

Publicat peCele mai bune rezultate vin în urma unor serii lungi de activități care nu îți plac. Și nu o spun eu, ci specialiștii! Aflăm în continuare de la Cerasela Rogen, coach transformațional, care este secretul oamenilor de succes.

Care este secretul oamenilor de succes, cu Cerasela Rogen, coach transformațional

„Aș da un exemplu de un sportive olimpic. Noi vedem acolo cele cinci minute de faimă și ia medalia de aur și ni se pare WOW, extraordinar. Dar țin să vă întreb „câte zile în care voi ați stat în restaurante, în cluburi sau ați dormit și el a stat în sală și a exersat?” Lucrurile astea nu le filmează nimeni, nu le vede nimeni, nu le aplaudă nimeni.

Deci a fost dispus pentru acea medalie de aur să facă lucruri mai puțin plăcute. Niciun om nu poate ajunge la succesul lui, dacă nu este dispus să facă lucruri mai puțin plăcute. Majoritatea dintre noi vedem doar obstacolele care sunt până la succes sau pâna la dorința pe care o ai în loc să urmărești scopul pe care îl ai. În momentul în care ai un scop, indiferent câte bariere, dificultăți sau lucruri care nu îți place să le faci, dar le faci pentru că te duc acolo unde vrei, asta înseamna un om de succes.

Atunci când suntem dispuși să facem doar lucruri ușoare, care ne plac vom avea o viață grea. Cei care sunt dispuși să facă lucruri grele, care nu neapărat ne plac, vom avea o viață ușoară.

Nici noi, de multe ori, la școală, când eram elevi, nu aveam chef să mergem, dar acel pas, acea teză, acea clasă ne-a ajutat să evoluăm și să mergem mai departe.

Majoritatea oamenilor de succes când își scriu biografiile chiar asta spun că au avut momente dificile, momente când au căzut, momente când au crezut că nu sunt în stare, lucruri grele, dar au trecut peste toate aceste dificultăți.

Ideea este așa: să fii dispus să faci lucruri care nu îți plac, pentru că fac partea din drumul în scopul tău și spre dorința ta. Nu ești dispus în aceste momente să faci anumite sacrificii sau eforturi, nu ai cum să îți vezi succesul și vei avea o viață foarte grea.

Ca să vă dau un exemplu. În momentul când trebuie să faci curat acasă, cred că niciunul nu suntem pasionați să facem curat în casă. Dar dacă tu în momentul ăla găsești ceva constructiv în lucrul ăla care nu îți place, gen „dar cine stă după două ore sau după o oră relaxat, liniștit?”, pentru că mă uit în jurul meu și nu mă deranjează nimic.

Și cel mai important lucru, când tu ți-ai propus ceva mai dificil, care nu ai chef să-l faci și l-ai făcut, îți crește stima de sine. Este cel mai frumos cadou pe care poți să-l ai este atunci când tu îți respecți cuvântul, îți respecți propunerile pe care tu singur ți le faci.

În general, dacă noi ne dăm niște task-uri și le îndeplinim măcăr 70-80% crește încrederea în tine și acea încredere în tine îți distruge toate barierile în calea dorințelor tale. Eu primul lucru pe care îl dau oamenilor să îl facă este să învețe să își facă singuri patul dimineața, să își dea o disciplină și să aibă respect de sine că acel lucru care nu avea chef să îl facă, l-a făcut. Și atunci, se simte mult mai bine în pielea lui”, a spus Cerasela Rogen, coach transformațional

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri