21.8 C
București
luni, 20 mai 2024

Care sunt efectele alimentelor ultraprocesate. La ce riscuri ne supunem consumând aceste produse

Publicat pe



Consumul alimentelor ultraprocesate este legat de un risc mai mare de deces prematur, dar și de riscul de obezitate, boli de inimă, diabet și cancer intestinal. Cercetătorii au realizat un studiu pe o perioadă de 30 de ani în care au explicat efectele consumului acestor alimente.

Care sunt alimentele pe care trebuie să ne ferim

Tot mai multe cercetări leagă alimentele ultraprocesate de mai multe boli de sănătate, dar unele studii au arătat care sunt și efectele pe termen lung, potrivit Adevărul.ro.

Alimentele ultraprocesate includ produse de patiserie și gustări ambalate, băuturi carbogazoase, cereale cu zahăr și produse gata de consumat, destinate doar încălzirii. Acestea sunt periculoase pentru organism deoarece conțin coloranți, emulgatori, arome și alți aditivi. De asemenea sunt bogate în zahăr adăugat, grăsimi saturate și sare.

Pentru analiza efectele alimentelor ultraprocesate, cercetătorii au urmărit starea de sănătate pe termen lung…



Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri