12.7 C
București
luni, 20 mai 2024

Cartofii prăjiți, un preparat des consumat în post. Dr. Mihaela Bilic: „Cartofii congelați nu au nicio problemă”

Publicat pe


Medicul Mihaela Bilic explică, la emisiunea Doctor de bine, de ce cartoful nu este o legumă de evitat și care sunt variantele alimentare pe care le avem în perioada postului. 

Mihaela Bilic: „Cartofii ar trebui să nu mai fie puși la colț. Cred că atunci când au apărut curele de slăbire, el era la limita dintre legumă și produs cu amidon. Negăsindu-și locul foarte bine, a fost pus la colț. Pentru că are amidon. Trebuie să știm că acel amidon înseamnă o glucoză cu absorbție lentă pe care organismul nostru o cheltuiește în mișcare. Toate celulele funcționează cu această glucoză. Depinde de cantitate. La cartof avem o mulțime de variante care îi schimbă complet conținutul caloric. Cartoful proaspăt crud are, apă, amidon, foarte puțin potasiu, puține minerale și vitamina C.

Vitamina C, în momentul în care am tratat-o termic, se distruge ușor. Nu putem să spunem că este o sursă de vitamina C. Cartoful nu are niciun strop de amidon,…



Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri