1.1 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Cât a ajuns să coste un Corgi, rasa îndrăgită de Regina Elisabeta a II-a. După decesul Suveranei, prețul a atins un nivel record

Publicat pe


Prețul câinilor Corgi, rasa de talie mică preferată de regina Elisabeta a II-a, a ajuns la un nivel record în urma decesului suveranei Marii Britanii, potrivit AFP, citat de Insider. Regina a deținut în total 30 de exemplare din această rasă de-a lungul vieții sale. Iată ce nivel a înregistrat creșterea prețurilor pentru rasele Corgi.

Citește și: Slăbiciunea pe care Regina Elisabeta o avea de la 7 ani. I-a adus atât de multă bucurie, dar și suferință. Despre ce e vorba

Prețul câinilor Corgi a atins cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată

„Prețurile cerute de crescătorii de Corgi înregistrați au atins astăzi un nou vârf”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pets4Homes, un site dedicat vânzării de animale de companie în Regatul Unit.

„În cele mai recente anunțuri de mică publicitate, prețurile pentru anumiți câini Corgi au depășit pentru prima dată pragul de 2.500 de lire sterline”, potrivit Pets4Homes.

Un Corgi Galez (Cardigan) în vârstă de un an se vindea cu 2.370 de dolari, în timp ce doi Corgi Galez Pembroke erau la vânzare pentru 1.400 și 2.154 de dolari.

Același site înregistrează „un număr de căutări zilnice ale rasei Corgi de zece ori mai mare decât în aceeași perioadă a săptămânii trecute”, a precizat același purtător de cuvânt.

Acest fenomen reprezintă o creștere a cererii și prețului, care a depășit creșterea înregistrată în prima perioadă de lockdown a pandemiei de coronavirus, ce a reprezentat vârful vânzărilor de animale domestice.

Regina Elisabeta a II-a și dragostea eternă pentru rasa Corgi

Dragostea reginei Elisabeta a II-a pentru Corgi era binecunoscută, iar suverana a fost fotografiată cu această rasă de-a lungul anilor. Susan, primul Corgi al reginei, a însoțit-o pe prințesa de atunci în luna de miere din 1947.

Atât de profundă era afecțiunea reginei pentru această rasă, încât aceștia au jucat un rol special și la înmormântarea ei. Cei doi Corgi, Muick și Sandy, au participat la funeraliile Reginei, conducând suverana britanică pe ultimul drum.

Citește și: Ce cadou a primit Regina Elisabeta a II-a de ziua ei. Acum Majestatea sa se bucură de compania unui nou prieten

Un loc de veci special amenajat pentru rasele Corgi în cimitirul animalelor regale

Ultimul Corgi crescut de regină, Willow, a murit în 2018, cu doar câteva zile înainte ca Regina să împlinească 92 de ani. Rasa Corgi dispune de un spațiu special amenajat în cimitirul animalelor regale de pe domeniul Sandringham.

Acum, cei doi câini Corgi, Muick și Sandy, au fost adoptați de prințul Andrew, fiul cel mic al reginei Elisabeta a II-a.

Limita este cerul. Un bosniac sare cu parașuta la vârsta de 88 de ani și spune că a aflat secretul care îl menține în fo…Sursa: a1.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri