20.7 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Cât costă biletele la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022. Cea mai scumpă Cupă Mondială din istorie

Publicat peÎn timp ce fanii din Rusia au plătit în medie 245 euro pentru un loc, biletele la meciurile din Qatar costă în medie 327 euro, potrivit unui studiu realizat de Keller Sports.

Prețurile biletelor din Qatar sunt cele mai scumpe din ultimii 20 de ani pentru meciurile de la Cupa Mondială, cele pentru finală fiind cu 59% mai mari decât în urmă cu patru ani, potrivit studiului realizat de firma de echipament sportiv cu sediul la Munchen.

„Cupa Mondială din Qatar este deja considerată cea mai scumpă Cupă Mondială din toate timpurile. Construcția a șase stadioane noi și renovarea completă a altor două arene din țară ar fi costat aproximativ 3 miliarde de dolari”, se spune în studiu.

„Mult mai mulți bani au fost cheltuiți pentru extinderea infrastructurii capitalei Doha, cum ar fi rutele de transport și reconstrucția aeroportului internațional.

„Nu este deloc surprinzător faptul că Cupa Mondială din Qatar este, de asemenea, Cupa Mondială cu cele mai scumpe bilete în medie”.

FIFA declarase anterior că aproape trei milioane de bilete pe cele opt stadioane din Qatar au fost vândute înainte de Cupa Mondială din 20 noiembrie – 18 decembrie, prima care va avea loc în Orientul Mijlociu.

Biletele pentru Cupa Mondială din 2006 din Germania au fost considerate cele mai accesibile din ultimii 20 de ani, cu un cost mediu de 132 euro pentru meciuri, în timp ce biletele pentru finala de la Olympiastadion din Berlin au costat, în medie, 253 euro pe loc.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri