14.6 C
București
marți, 21 mai 2024

Cât de pregătită e România să cedeze Ucrainei cel mai modern sistem de apărare: Expert militar: „Acest sacrificiu trebuie compensat”

Publicat pe



Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că se va analiza în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) posibilitatea ca țara noastră să doneze Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană „Patriot”, abia achiziționat. Șeful statului a subliniat că „este deschis” pentru sprijinul Ucrainei, însă, în egală măsură trebuie stabilit modul în care va fi afectată apărarea din țara noastră, în urma unei astfel de decizii.

În fapt, informația potrivit căreia România ar putea să doneze Ucrainei un sistem de apărare antirachetă a devenit oficială după vizita lui Iohannis în SUA. Apărarea Ucrainei este în centrul atenției nu doar în Europa, ci și în SUA, având în vedere prezența trupelor NATO în țările de pe acest continent.

Dacă România ar urma să cedeze Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană, fără ca această donație să fie compensată, pe termen lung, sistemul de Apărare din țara noastră ar fi afectat, a declarat,…



Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri