21.1 C
București
joi, 21 septembrie 2023

Cât mai are Gabriela Firea? Ultimii centimetri ai lațului

Publicat pe


Marcel Ciolacu l-a dat afară din Guvern pe Marius Budăi pentru că a simțit nevoia unei supape de descărcare a tensiunii publice ajunsă la un nivel foarte ridicat în scandalul azilelor. Iar demiterea ministrului Muncii, implicat până la gât și fără anvergură politică problematică, a fost la-ndemână.

Totodată, anunțul premierului privind modificarea legislației în domeniu cu ajutorul ONG-urilor e o mișcare de imagine menită să mai calmeze din temperatura socială. La fel, darea de seamă în privința controalelor, prezentată de vicepremierul Predoiu.

Nu este, și probabil că nici Marcel Ciolacu nu își dorește, să fie suficient.

Pentru că în odaia Guvernului a rămas cel mai mare elefant – Gabriela Firea, de-abia ea o reală problemă politică pentru dl Ciolacu, de care ar fi vrut să scape demult, dar care ridica riscuri majore în ecuația internă a PSD.

Grupul Stănescu – Firea este opoziția internă la Marcel Ciolacu și orice mișcare dură putea duce la război, după cum dna Firea a și amenințat în primele zile ale scandalului.

Dar acum nu are nevoie să genereze niciun război. Materialul clientului, livrat cu asupra de măsură de dna Firea, e mai mult decât suficient. Iar dacă ai suficientă răbdare să stai pe malul unui râu, mai devreme sau mai târziu vei vedea venind plutind cadavrul dușmanului tău.

Premierul Ciolacu a repetat că demisia lui Marius Budăi este o “reacție firească”. O sugestie destul de transparentă și pentru dna Firea.

Nu cred că exista vreo așteptare a premierului ca dna Firea să demisioneze. Ar însemna să-și asume o răspundere morala în scandal și, desigur, finalul carierei politice. Care oricum a venit, indiferent că-l acceptă sau nu.

Și atunci dl Ciolacu aplică o tactica veche: când dușmanul tău greșește, nu-l întrerupe. Iar dna Firea este într-o vrie provocată de propriile minciuni, care acum îi explodează în fata una după alta, cu documente.

Soțul Pandele știa ce se întâmplă pentru că Primăria Voluntari fusese nu numai sesizata, ci și dată în judecată de vecini. Sora participase la controale în azile. Ștefan Godei, tartorul de la Sf Gabriel cel Viteaz, a lucrat nu numai la Primăria Capitalei, ci și la cabinetul senatorial al dnei Firea.

Poate explica cineva de ce un om care își permite să spargă într-o noapte 25 de mii de lei pe maneliști și prostituate ar avea nevoie să lucreze ziua ca șofer? Pentru că e doar o interfață?

Când a început scandalul în presă, la începutul anului, ca la un semn, dl Godei a plecat de la cabinetul dnei Firea, sora și-a schimbat locul de muncă și consiliera–prietenă s-a retras din fundație.

Un lanț de minciuni și complicități se strânge în jurul Gabrielei Firea, pe care Marcel Ciolacu o îmbrățișează de ziua ei, privind cum îi fuge pământul de sub picioare.

PSD este un partid pragmatic care simte când ceva sau cineva îi face rău și se debarasează…Sursa: spotmedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri