4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Cât te va costa întreţinerea la bloc, la iarnă, în Bucureşti? Nicușor Dan, anunţul momentului pentru locatari

Publicat pe


Există o veste bună şi una proastă, pentru bucureştenii care trăiesc la bloc. Vestea bună: întreţinerea nu va fi, la iarnă, mai scumpă decât sezonu trecut.

Vestea proastă: costurile din 2022 n-ar fost deloc mici.

Un apartament de 2 camere: 500 lei întreţinere

Facturile la întreținere la o garsonieră sau un apartament, în iarna ce se apropie, vor fi cam ca acum un an, între 160 și 500 de lei.

Prețul gazului metan s-a mai calmat, față de situaţia care exista anul trecut, iar gradul de umplere a depozitului Romgaz de la care se alimentează Engie, care dă gaz Elcen, este de 90%, adică există rezerva necesară pentru iarna care vine.

Există problema financiară a datoriei Termoenergetica, gestionarul reţelei de distribuţie a apei termice, la Elcen, producătorul de energie termică, în cogenerare cu electricitate, care probabil că va fi rezolvată într-un fel sau altul, ca în fiecare an.

Gigacaloria rămâne 346 lei

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a precizat că prețul gigacaloriei rămâne nemodificat în această iarnă, adică 346 de lei, potrivit unei decizii luate în Consiliul General. Prețul real al gigacaloriei este de aproximativ 860 de lei, diferența fiind subvenționată de primărie.

”Prețul gigacaloriei nu va crește în această iarnă. Este înțelegerea pe care am avut-o cu consilierii generali. Bucureștenii vor plăti (n.r gigacaloria) tot 346 de lei cât au plătit și iarna trecută”, a declarat primarul Nicușor Dan.

Va fi mai bine în această iarnă față de cea trecută pentru că va funcționa și centrala de la Titan, iar spre sfârșitul iernii cele 20 de centrale de cartier”, a mai explicat Nicușor Dan.

Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri