15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

Cătălin Drulă: „1.300 de torționari au primit și primesc pensii speciale”

Publicat pe


Cătălin Drulă (PressAlert)

Liderul USR Cătălin Drulă reacționează astăzi vizavi de faptul că o inițiativa legislativă a formațiunii, prin care erau eliminate pensiile speciale ale foștilor lucrători ai Securității, a primit raport de respingere la Comisia Juridică din Senat.

Într-un comunicat de presă postat pe pagina USR se arată că proiectul a fost „picat” cu votul PSD, PNL și UDMR. Chiar și așa, inițiativa legislativă urmează să fie dezbătută și în comisia pentru apărare – comisie raportoare – și în comisia pentru drepturile omului – comisie de aviz.

Până atunci, Drulă a lansat un avertisment: „1.300 de torționari au primit și primesc pensii speciale”, referirea fiind la propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii şi a Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat.

Nu este nicio surpriză că PSD, PNL și UDMR apără pensiile foștilor securiști, chiar dacă aceștia au ucis, au distrus vieți și au terorizat o națiune întreagă. Sunt 1300 de persoane dovedite în instanță ca torționari securiști și totuși ei au primit bine mersi pensii speciale. Acest lucru trebuie să înceteze”, declară Cătălin Drulă, conform comunicatului de presă.

Totodată, și senatoarea USR Simona Spătaru, membră a comisiei juridice din Senat, a atras atențua că este vorba despre oameni care „au fost torționari”: „Au urmărit oameni, le-au ascultat telefoanele, le-au deschis corespondența, au intrat cu bocancii în viețile oamenilor fiind recompensați pentru activitățile lor criminale de către regimul comunist, totalitar. Acest lucru nu trebuie uitat”.Sursa: zin.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri