1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Cătălin Drulă: De ce disciplina la CFR Călători ajuns atât de jos? A mai fost un incident pe linia de aeroport, tren contra tren. În ultimul moment au văzut farurile și mecanicii au frânat de urgență. N-am aflat ce măsuri s-au luat ca să nu se mai întâmple

Publicat pe


Liderul USR, Cătălin Drulă, a spus în emisiune la B1TV că tăcearea ministrului Sorin Grindeanu pe tema accidentului de tren din Teleorman ascunde incompetență și fuga de răspundere.

„Sunt două zile de la acest accident care putea fi mult mai grav, iar Ministerul Transporturilor n-are niciun punct de vedere. De ce la CFR Călători, disciplina a ajuns atât de jos?…” a comentat Drulă, subliniind că mecanicii de tren nu respectă procedurile de circulație.

Drulă a dezvăluit că recent a mai existat un incident similar, pe linia de aeroport.

„Era să se mai producă un accident grav, tren contra tren, pe linia de Aeroport. În ultimul moment au văzut mecanicii farurile și au frânat de urgență, reușind să evite coliziunea. Există un principiu de bază în transporturi, ce măsuri iei ca să nu se mai întâmple niciodată, dar noi până în prezent n-am aflat nimic”, a comentat liderul USR.

Drulă a mai spus că CFR Călători e guvernat de un management defectuos, că regulile sunt constant încălcate și nu există consecințe, astfel că incidentele se repetă.

„Exista trenuri care opresc în câmp ca sa mai urce câte un coleg. Așa ceva este inadmisibil…”, a spus Drulă.

Reamintim că în urmă cu două zile, un tren de călători, 1822, care circula pe distanţa Arad-Bucureşti Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă al operatorului DP Cargo, care era încărcat cu autoturisme Ford. A avut loc o tamponare violentă, fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă.  „Ceea ce putem să vă spunem este că a existat un semnal care indica roşu – oprire – şi a fost depăşit, ajungându-se un alt tren din urmă”, a declarat, luni, la Digi 24, Laurenţiu Dumitru, director al Agenţiei de investigare feroviare române (AGIFER) , referindu-se la accidentul din judeţul Teleorman.Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri