7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Cătălin Drulă îl spulberă pe Emil Boc: E un primar al proiectelor mici. Una e să pui stâlpișori și alta să faci o Centură de miliarde

Publicat pePreşedintele USR, Cătălin Drulă, l-a atacat extrem de dur pe primarul Emil Boc, spunând că e frustrat și un ”primar de proiecte mici.

Domnul Boc, trebuie să recunosc, pentru mine… am fost şocat, după ce nu am mai fost ministru, e o mare dezamăgire. S-a apucat acum vreun an să mă atace încontinuu, dar aproape obsesiv la fiecare şedinţă de Consiliu Local, fără ca eu să fi făcut ceva sau să-i fi menţionat vreodată numele, a început să mă atace pe mine”, a declarat Cătălin Drulă la Prima TV, în emisiunea Insider Politic. 

El a precizat că din postura de ministru al Transporturilor nu a avut conflicte cu primarul municipiului Cluj Napoca. 

De câte ori aveam discuţii cu dumnealui îmi spunea că este extraordinar de bine cum am gândit finanţarea europeană pentru Cluj. De altfel, Clujul are cele mai multe fonduri europene pentru decada asta, dintre toate oraşele din România. (…) Spunea: «Excelenţă, este extraordinar cum aţi gândit finanţarea europeană». După care, probabil este frustrat pentru că este incapabil să implementeze aceste proiecte – mă refer la centura metropolitană a Clujului, care este în Programul Operaţional Transport, fondurile europene obişnuite, şi metroul, care e în PNRR – şi a inventat o gogoriţă că am scos eu centura din PNRR. Păi am pus centura în Programul Operaţional Transport pentru că acel program are termen în 2030, deci se pot trage bani astăzi din el, dar are un termen mai îndepărtat, în timp ce PNRR-ul e doar până în 2026 şi cumva am anticipat incapacitatea domnului Boc de a face această centură până în 2026, adică am dat o şansă Clujului să nu piardă banii. Tocmai a fost licitaţia pentru centura metropolitană Cluj anulată pentru că nu s-a depus nicio ofertă. Or asta denotă ce prost se ocupă de aceste proiecte şi, din păcate, domnul Boc se dovedeşte a fi un primar de proiecte mici, pentru că nu e totuna să faci stâlpişori pe trotuar, câteva marcaje şi o străduţă, cum e să gestionezi proiecte de miliarde”, mai afirmă liderul USR.

Cătălin Drulă crede că Emil Boc atacă USR pentru că e frustrat și că din respect a tăcut până acum. 

Atacurile despre care vorbește Drulă au loc la fiecare ședință a Consiliului Local Clun-Napoca, ”parlamentul local”. La ultima întâlnire, USR l-a acuzat de incompetenţă pe Emil Boc, iar primarul a erupt spunând că aleșii Uniunii trebuie să stea ghiocel și să tacă. Discuția a fost pe marginea anulării licitației pentru Centura metropolitană a Clujului, pentru că nicio firmă nu a depus vreo ofertă. 

Nu știu de unde să încep acuma. Eu am impresia așa când vă aud că partidul ăsta USR, e un partid ghiocel, care a apărut așa după primăvară, curat ca lacrima, nici usturoi n-a mâncat, nici la guvernare n-a fost. E luna de pe cer, e raiul pe pământ, o demagogie cum rar mi-a mai fost auzită în 20 de ani de politică…Sursa: www.stiridecluj.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri