11.8 C
București
duminică, 26 martie 2023

Catastrofă evitată la limită în județul Teleorman. Un tren cu călători a frânat de urgență. Pe linie se afla un tren de marfă

Publicat peO catastrofă feroviară a fost evitată la limită în județul Teleorman, unde un tren cu călători a intrat pe aceeași linie cu un tren de marfă.

Mecanicii trenului de călători au sesizat prezența pe linie a unui alt tren și au reușit să frâneze. Celălalt tren, aflat în staționare, era format din vagoane încărcate cu automobile. Trenul de călători circula de la Arad la București iar trenul de marfă urma să transporte automobile la Constanța.

Trenul de călători avea la bord 280 de persoane. Din cauza frânării violente, 13 dintre acestea au fost rănite. Dintre răniți, trei au fost transportați la spital. Din fericire, aceștia nu sunt în stare gravă.

„În jurul orei 04:00, un apel la 112 anunța un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în județul Teleorman, între Roșiorii de Vede si Măldăeni. Astfel, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la fața locului.

Odată ajunse, forțele de intervenție au constatat că accidentul feroviar nu se confirma. Trenul circula pe ruta Arad- București Nord și s-a oprit brusc. Mai multe persoane au fost evaluate la fața locului de echipajele medicale, 3 victime fiind transportate la spital.

La acest moment, călătorii sunt transportați cu 2 microbuze ISU către gara din Roșiorii de Vede.

Forțe angrenate: ISU TR: 7 ambulanțe SMURD, 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 3 autospeciale de descarcerare, 2 microbuze, 8 ambulanțe SAJ;
ISU OT: 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospecială de descarcerare grea, 5 ambulanțe SMURD;
ISU DJ: 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospeciala de descarcerare grea, 3 ambulanțe SMURD.
Au mai fost prealertate ISU AG, respectiv ISU B-IF.

La acest moment, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat”, a anunțat, luni dimineață, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Încă nu s-a precizat de ce staționa trenul de marfă pe linia trenului de călători.

Acum două săptămâni, în Grecia, un tren de călători s-a ciocnit cu un tren de marfă. În accidentul din Grecia au murit 57 de oameni.Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri