8.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024

Câte MESE trebuie să mâncăm zilnic, pentru o viață sănătoasă. Medicii nutriționiști și experții în diete, contraziși de specialiștii în gastronomie

Publicat pe


Specialiștii în gastronomie contrazic faptul că doar cele trei mese pe zi recomandate de medicii nutriționiști și experții în diete susțin sănătatea. Ei spun că, de fapt, ar fi nevoie de 10 mese pe zi pentru ca organismul să funcționeze eficient.

Oamenii care suferă de probleme precum arsuri la stomac, gastropareză, balonare sau senzație de plenitudine pot reduce aceste simptome mâncând mai des, dar porții mai mici, spune Lindsey DeSoto, medic nutriționist din Mississippi, citată de The New York Post.

Dimensiunile mici ale porțiilor, când se mănâncă șase până la 10 mese/zi, ajută digestia unei persoane, pentru că stomacul nu are atât de mult de digerat după fiecare masă consumată pe parcursul zilei.

La rândul său, o persoană care își propune să piardă câteva kilograme ar putea ajunge la rezultate mai bune dacă mănâncă șase sau mai multe mese pe zi. De asemenea, DeSoto a subliniat că dimensiunile porțiilor, dar și caloriile,…Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri