19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Ce este, cu adevărat, carnea de vită Kobe, renumită în Japonia

Publicat peUna dintre delicatesele culinare ale japonezilor este renumita carne de vită Kobe, dar europenii nu știu, de multe ori, despre ce e vorba.

Specialistul în turism Răzvan Pascu, aflat acum în Japonia, explică, într-o postare pe internet, ce înseamnă Kobe și Wagyu – termeni folosiți de bucătarii din Japonia.

“M-am gandit sa va povestesc despre ce inseamna fiecare si care sunt diferentele intre vita Kobe si vita Wagyu pentru japonezi. Pe scurt, orice Kobe este Wagyu, dar nu orice Wagyu este Kobe”, spune Răzvan Pascu în postarea de pe contul lui de Facebook.

În Japonia există patru rase de bovine din care se obține produsul Wagyu. Termenul Wagyu este folosit pentru o varietate de tipuri de carne de vita, indiferent de rasa de proveniență.

Termenul Kobe este însă mai restrictiv. “Bovinele Kobe sunt de fapt acele vite din rasa Wagyu nascute si crescute in regiunea Kobe. Kobe este poate cea mai cunoscuta (si se spune ca si cea mai buna) dintre carnurile de vita de tip Wagyu din Japonia. Acestea au si un regim special – sunt hranite cu cereale fara adaos de hormoni sau antibiotice”, explică Răzvan Pascu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri