9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Ce faci când MacBook-ul tău s-a stricat? Merită să fie reparat?

Publicat pe


Deși Apple este o companie de produse electronice complexe și greu de reparat, totuși când vine vorba de MacBook-uri, merită efortul de a preveni aruncarea acestora atunci când apar defecțiuni mai mari și mai dificil de rezolvat. În plus, dacă se apelează la tehnicieni cu experiență, care folosesc componente originale și tehnologii de înaltă clasă, reparațiile pot fi mai ușoare, mai rapide și chiar mai ieftine, decât la service-urile oficiale Apple.

Se pare că majoritatea MacBook-urilor pot fi reparate rapid, dacă se accesează un centru profesional de reparații, care cunoaște foarte bine echipamentele Apple MacBook și care poate interveni pentru soluționarea rapidă a posibilelor probleme. 

Ce faci când funcționarea ecranului MacBook-ului lasă de dorit?

Dacă ai scăpat accidental MacBook-ul și ecranul acestuia s-a spart, atunci îl poți duce la un service de reparații unde se înlocuiește un display macbook. Este posibil ca ecranul să aibă doar o fisură, să nu fie spart, însă funcționarea acestuia este defectuoasă.

Există utilizatori care au avut astfel de probleme, pentru că nu există nicio modalitate de a preveni spargerea ecranului. Cei de la Apple înlocuiesc desplay-ul cu totul, deci costul este foarte mare. În general, când ecranul de la MacBook este crăpat, garanția producătorului este foarte probabil să nu acopere această problemă, ori să nu fie valabilă pentru asta. Pentru a plăti mai puțin, se poate înlocui doar acel display LCD pentru MacBook, cu un altul original.

Dacă fisura ecranului este destul de mică și poți folosi MacBook-ul în partea vizibilă, ai putea să amâni reparația o perioadă de timp. Totuși, acea fisură nu se va îmbunătăți, deci la un moment dat reparația va trebui făcută, dacă vrei un MacBook cu design atractiv.

MacBook inundat

Se spune că în 30% din cazuri, un MacBook inundat poate să funcționeze corect. În concluzie, merită să încerci să-ți duci MacBook-ul la un service de reparații dacă ai vărsat apă peste el.

Uneori, această problemă nu este chiar o tragedie mare, mai ales dacă se apelează la tehnicieni cu experiență, care știu ce să facă să prevină un scurtcircuit și astfel dispozitivul nu mai trebuie înlocuit. Din nefericire, uneori tastatura ar trebui înlocuită, însă aceasta este relativ ieftină. Dacă placa de bază mai funcționează și poate fi repornită, este clar că MacBook-ul nu a fost avariat grav din cauza apei.

Un MacBook pe care s-a vărsat apă poate fi reparat ușor la un service profesional, iar asta poate să dureze în general puțin, cam 24 de ore.  

Performanță redusă

În centre profesionale de reparații se fac și upgrade-uri, se pot modifica setările din EFI (BIOS), care pot rezolva diferite probleme hardware, ce apar la anumite modele de MacBook-uri. De asemenea, în aceste centre, tehnicienii pot înlocui diverse componente și reinstala sistemele de operare, pentru ca performanța MacBook-ului să fie mai mare. Aceștia fac și operațiuni mai complexe de reparații la MacBook, sau la alte echipamente Apple: iMac, iPad, iPhone.

Ce faci când o tastatură MacBook se defectează brusc?

Unii oameni se îngrijorează când tastatura lor nu mai funcționează, însă în acest caz, lucrurile sunt destul de simple, rezolvarea se face rapid. Ei pot repara singuri tastatura, sau dacă nu cunosc detalii de reparație sau de piese de înlocuit – care diferă în funcție de cauza defecțiunii – au posibilitatea de a întreba un tehnician profesionist care poate remedia problema cu tastatura MacBook sau cu alte defecte generale legate de componente Apple, sau de partea de hardware: blocări, supraîncălzire, upgrade-uri, etc.

Principalele probleme care pot să apară la tastatura MacBook sunt:

  • Tastele nu răspund la comenzi în mod normal
  • Literele și caracterele se repetă sau nu apar deloc
  • Există alte defecțiuni care implică înlocuirea unor taste sau a întregii tastaturi.

MacBook-ul defect va fi adus prin curier la sediul service-ului profesional, unde poate fi diagnosticat și reparat folosind piese originale Apple și tehnologie de înaltă clasă.Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri