16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Ce figurează printre ajutoarele pe care Rusia le-a cerut de la China: alimente neperisabile

Publicat pe


Rusia a cerut atât asistență militară, cât și financiară din partea Chinei. Printre ajutoarele solicitate Beijingului se numără pachete cu alimente neperisabile, preambalate, cunoscute în SUA sub denumirea de „meal, ready-to-eat”, scrie CNN, care citează două surse care au preferat să-și păstreze anonimatul.

Această solicitare subliniază provocările logistice fundamentale care, afirmă analiști și oficiali militari, au împiedicat avansul Rusiei în Ucraina, și care ridică semne de întrebare legate de pregătirea de bază a armatei ruse.

Informații din surse deschise arată militari ruși care intră în magazinele alimentare în căutarea hranei pe măsură ce armata avansează în Ucraina.

Una dintre sursele citate de CNN afirmă că furnizarea de hrană ar putea fi o cerere pe care China ar fi dispusă să o îndeplinească, în condițiile în care nu intră în categoria unei asistențe letale.

SUA dețin informații care sugerează că China și-a exprimat un anume grad de deschidere pentru a oferi Rusiei asistența militară și financiară solicitată, au declarat pentru CNN un oficial occidental și un diplomat american.

Deocamdată nu este clar dacă Beijingul intenționează să ofere Rusiei asistența cerută, au explicat oficiali americani. Dar, în timpul unei întâlniri intense, de șapte ore, la Roma, un consilier de top al președintelui american Joe Biden l-a avertizat pe omologul său chinez cu privire la „implicații și consecințe potențiale” pentru China, dacă va decide să sprijine Rusia.Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri