26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Ce funcţie are dr. Valeriu Gheorghiţă, după ce a fost înlocuit de la şefia CNCAV

Publicat peFostul președinte al Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19 a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook.

„Parcursul meu profesional atinge o altă etapă. O etapă care mă onorează, dar care mă și responsabilizează, în egală măsură. 

Dr. Gheorghiţă: „Noua funcţie deschide un alt drum al provocărilor”

Numirea mea în funcția de comandant al Spitalului Clinic de Urgenţă Prof. Dr. Agrippa Ionescu deschide un alt drum al provocărilor, însă împreună cu întreaga echipă de conducere și personalul medical vom duce mai departe tradiția acestei unități medicale de renume”, a spus Valeriu Gheorghiță, pe pagina de Facebook.

Noul manager al spitalului SRI a vorbit și despre perioada în care a coordonat campania de vaccinare anti-COVID.

„Am avut câteva repere importante în toată activitatea de până acum: buna-credință, transparența, onestitatea, echilibrul, deschiderea spre dialog și comunicare cu toți cei implicați în implementarea strategiei de vaccinare, empatie și înțelegere față de ezitările și preocupările oamenilor.

Implementarea unui proces de vaccinare la scară largă, branșat pe specificul și cultura comunităților a însemnat mai mult decât o provocare, a fost în mod real un proces continuu de cunoaștere, și identificare a problemelor, dar mai ales de găsirea soluțiilor practice și eficiente! În ultimă instanță ne-am dorit să eliminăm cât mai multe bariere birocratice și logistice, iar populația să aibă acces simplu la vaccinare”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, domeniul medicină generală (militară), cu specializarea Boli infecțioase. 

Cea mai mare parte a carierei a profesat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila, precum şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie Dr. Carol Davila din Bucureşti, acolo unde în prezent este șef de lucrări.

Valeriu Gheorghiţă a fost până ieri șeful Comitetului Naţional de Vaccinare anti-COVID. 

Gheorghiță a fost înlocuit, marți, de la conducerea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) cu secretarul de stat Andrei Baciu.

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri