5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Ce lovitură! Jean Valvis vinde o parte din Aqua Carpatica către Pepsi după ce în trecut a vândut integral Dorna către Coca-Cola! Câţi bani a făcut cu actuala companie?!

Publicat peJean Valvis vinde 20% din acţiunile Aqua Carpatica către Pepsi, după ce în trecut a vândut integral Dorna către Coca-Cola.

Jean Valvis vinde o parte din Aqua Carpatica către Pepsi. Lovitura dată de afacerist

Citeşte şi Uriaş! Fraţii Dedeman se pregătesc să plătească 400 de milioane de euro pe asta! E cea mai mare tranzacţie imobiliară din istoria României! Uite ce clădiri vor cumpăra

Jean Valvis este unul dintre cei mai mari creatori de branduri din România. De numele antreprenorului se leagă Aqua Carpatica, LaDorna sau Dorna. Acesta a semnat un acord cu gigantul american Pepsi pentru vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni în cadrul îmbuteliatorului Aqua Carpatica.

Deşi a vândut 20% din actiunile Aqua Carpatica, Valvis păstrează controlul companiei precum şi funcţiile executive pe care le deţine la finalul unor negocieri care se întind pe ultimii doi ani şi care îi vor permite să ducă Aqua Carpatica pe toate pieţele lumii.

PepsiCo va deţine 20% din acţiunile Carpathian Springs (Aqua Carpatica) şi drepturile de distribuţie exclusive pe canale specifice din România, Polonia, alte ţări internaţionale,  cu perspectiva de a fi extinse şi în alte pieţe, inclusiv în Statele Unite ale Americii.

„Avem încredere deplină că  AQUA Carpatica, prin capitalul puternic de brand , va rezona în totalitate cu aşteptările consumatorilor noştri atât pe plan local, cât şi internaţional”, a declarat într-un comunicat Silviu Popovici, CEO PepsiCo Europa, potrivit ZF.ro.

Nu se ştie încă valoarea tranzacţiei.

Reamintim că în 2002, Valvis a vândut integral brandul de apă minerală Dorna către Coca-Cola. Ulterior, la mai mulţi ani de la închiderea acelui acord, anteprenorul era dezamăgit de faptul că evoluţia mărcii pe pieţele internaţionale nu a fost cea la care s-ar fi aşteptat.

Valvis a creat brandul Aqua Carpatica în 2010 şi este deja prezent din 2016 pe 16 pieţe internaţionale.

„Prin parteneriatul puternic pe care l-am încheiat, materializarea viziunii noastre îndrăzneţe de a poziţiona ‘România ca Patria Apelor Minerale’ la nivel internaţional devine acum un obiectiv tangibil. Mulţumesc PepsiCo pentru încrederea acordată conducerii AQUA Carpatica de a duce împreună mai departe acest avantaj specific al ţării”, a spus într-un comunicat de presă  fondatorul AQUA Carpatica.

Carpathian Springs, compania care opereaz ă brandul Aqua Carpatica, a avut în 2021 o cifră de afaceri de 333 mil. lei (68 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de 2020 şi o marjă de profit net de 14%, după un rezultat de 47 mil. lei, arată datele de la mfinante.ro. Carpathian Springs are un număr mediu de 308 angajaţi. În şase ani cifra de afaceri a companiei s-a dublat.

În 2002, Valvis a vândut Dorna către Coca-Cola într-o tranzacţie estimată la acea dată la 40 de mil. euro. După vânzarea Dorna s-a concentrat pe dezvoltarea mărcii – soră  La Dorna- din industria laptelui – marcă pe care a crescut-o până la zeci de milioane de euro şi a vândut-o în 2008, înainte de criza financiară către gigantul francez Lactalis (azi lider în România – n . red).

În 2010, Valvis a lansat Aqua Carpatica şi a reînceput ofensiva pe piaţa apelor minerale cu un brand premium, creat de la zero.

Antreprenorul spunea încă de atunci că piaţa are mult loc de creştere, atât cea locală cât şi cea internaţională.

În România, vânzările de apă îmbuteliată în magazine, din care cea mai mare pondere o are apa minerală naturală, s-au situat anul trecut la 2,2 miliarde de litri , ceea ce înseamnă că fiecare român a consumat în 2021 circa 116 litri de apă, arată datele companiei de cercetare Euromonitor. Consumul a fost pe o pantă ascendentă în ultimii ani, iar pentru anul acesta compania de cercetare de piaţă estimează un avans de circa 4%.

Dacă România bea 2,2 miliarde de litri de ape minerale pe an, Germania bea 14,7 miliarde de litri anual, iar Italia bea 210 litri pe cap de locuitor.

Citeşte şi S-a vândut Noriel. Cine a cumpărat celebrele magazine de jucării din mall-urile din România

 

Sursa: www.romaniatv.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri