1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Ce măsuri a luat școala împotriva presupuselor violatoare din Vâlcea. ISJ: „Din surse oficiale nu știm absolut nimic”

Publicat pe


Cazul elevei de 15 ani din Râmnicu Vâlcea care ar fi fost violată de alte patru tinere rămâne în continuare învăluit în mister, în condițiile în care anchetatorii refuză să ofere informații oficiale. Chiar și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vâlcea susțin că nu au primit până acum nicio comunicare, deși în această chestiune sunt implicate mai multe eleve. 

Flirt între fete în club Foto ilustrativă Shutterstock jpg

În contextul în care dosarul fetei care ar fi fost violată de patru amice a fost preluat de DIICOT Vâlcea, această structură nu a oferit niciun comunicat pe această temă, iar ceea ce se vehiculează în jurul acestui caz este mai mult sau mai puțin veridic

În lipsa unor reacții din partea anchetatorilor, doar o parte a informațiilor a putut fi confirmată, cum ar fi faptul că patru tinere au primit mandat de arestare preventivă.

Recent, am aflat și că la nivelul ISJ Vâlcea se știe că doar o singură elevă ar fi fost arestată, dar și această informație a parvenit tot din surse neoficiale, de la profesori. Aceeași instituție a atestat și faptul că victima a fost transferată la o altă unitate școlară, din afara municipiului reședință de județ. Mai departe, povestea este destul de ambiguă. 

Mister în jurul „drogului violului”

O elevă de liceu din Vâlcea susține că a fost violată de colege în casa uneia dintre ele.
Presupusa faptă s-ar fi petrecut după o petrecere în club, ce a avut loc în ultimul weekend al lunii aprilie. Amicele ar fi ademenit-o pe copilă că
totul va fi în regulă dacă vor continua distracția în privat, însă odată ajunse în apartament planurile s-ar fi schimbat.

În spațiul public s-a vorbit despre consum de droguri, mai exact că victima ar fi fost păcălită cu „drogul violului”. Alte surse susțin că nu s-ar fi folosit narcotice și că tânăra nu ar fi fost drogată, ci doar sechestrată și violată.

Cert este că una dintre cele două oficialități care au făcut declarații pe această temă, reprezentanții Autorității Teritoriale de
Ordine Publică (ATOP) Vâlcea și ai Inspectoratului Școlar, a pomenit și despre droguri.

„Ne așteptăm să mai apară cazuri din acestea”

Șeful ATOP, juristul Adrian Bușu, a recunoscut
că în Vâlcea se consumă țigări cu marijuana, amfetamine, dar și heroină și cocaină, adică toate cele trei tipuri de narcotice întâlnite și la nivel național, dar și faptul că în județ consumul în sine a înregistrat o explozie, mai ales în rândul tinerilor și în școli. Într-un singur an, deși eram încă în pandemie, 2021, peste 500 de adolescenți și tineri au cerut consiliere din partea specialiștilor anti-drog.

Aceeași autoritate a mai menționat
că acest caz, legat de eleva care ar fi fost violată, sechestrată și drogată, reprezintă „doar vârful…Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri