1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Ce modificări intenționează guvernanții să opereze în sectorul jocurilor de noroc

Publicat pePrintre cele mai active capitole din lumea divertismentului în România, jocurile de noroc sunt din nou sub atenția guvernanților. De această dată, nu este vorba despre noi taxe impuse operatorilor ori despre noi impozite solicitate jucătorilor pentru rulaje sau câștiguri.

Se vorbește însă despre alte tipuri de reglementare care vizează în special jocurilor de noroc offline – celebrele săli cu aparate de sloturi, sălile cu mese pentru jocuri de cazinou, dar și agențiile de pariuri sportive.

Una dintre cele mai recente informații se referă la posibilitatea ca locațiile terestre de desfășurare a oricăror jocuri de noroc să fie mutate în afara localităților. Chiar în luna septembrie, Senatul României a votat favorabil o inițiativă legislativă care prevede că astfel de săli de jocuri vor putea funcționa la nu mai puțin de 50 de metri de limita teritorială a unui oraș ori sat. În plus, există și o restricție suplimentară – asigurarea unei distanțe de minimum 300 de metri față de școli, parcuri, locații de cult, spitale și instituții culturale.

De asemenea, licențele de funcționare s-ar acorda în funcție de numărul locuitorilor, fiind limitate ferm: o singură sală de jocuri la 20 de mii de locuitori. Nu este clar cum s-ar acorda aceste licențe pentru a nu afecta concurența între operatori, în condițiile în care există pe piață, în cele mai multe localități, diverse companii licențiate în acest domeniu. Agențiile loteriei de stat fac excepție de la toate aceste reguli. Proiectul trebuie adoptat și de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Avantaj pentru jocurile de noroc online

O astfel de prevedere legală ar avantaja jocurilor de noroc online, dacă ar intra în vigoare. De altfel, interesul românilor pentru cazino online și alte jocuri de profil este tot mai mare pe internet, în dauna variantelor offline. Avantajele țin de accesul simplu și rapid, la orice oră din zi sau din noapte, fără a mai conta distanțele. În plus, operatorii online oferă beneficii suplimentare și permit jocul chiar pe dispozitivele mobile, pentru care au fost dezvoltate aplicații speciale.

Este important ca utilizatorii să știe că jocurile de „păcănele“ și orice alte astfel de jocuri de noroc sunt 100% legale online, pentru publicul adult, exclusiv pe platforme licențiate pe plan local de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Pe portalul dedicat Cazino Pe Net, pot fi identificate ușor aceste platforme care dețin licență în România și la care jocul este legal 100%. Pe același website, există numeroase resurse utile jucătorilor – analize, recenzii cazinouri, informații despre bonusuri de bun venit și alte sfaturi utile.

Raționamentul unei astfel de decizii, dar și provocările pentru economie

Intenția de a scoate jocurile de noroc offline în afara localităților…Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri