6 C
București
joi, 29 februarie 2024

Ce ne ajută la slăbit? Ingrediente care accelerează metabolismul: „Este reală și cât se poate de științifică”

Publicat pe


Ne încălzim la propriu și la figurat după ce mâncăm, iar asta ajută la slăbit, spune dr.Mihaela Bilic. 10% din cheltuielile energetice zilnice se datorează efectului termic al alimentelor sau TEF (thermic effect of food).

Condimentele, pe liasta ingredientelor care ajută la slăbit FOTO pixabay.com

Într-o postare pe pagina sa de socializare, specialistul arată că acesta reprezintă un consum de calorii indus de mâncare, o termogeneză obligatorie (producție de căldură) rezultată din digestia, absorția și metabolizarea nutrientilor.

Ne încălzim la propriu și la figurat după ce mâncăm, iar asta ajută la slăbit. TEF variază în funcție de compoziția dietei, fiind mai mare după consumul de carbohidrați și proteine decât pentru grăsimi. Grăsimea din mâncare este foarte eficient transformată în grăsime de rezervă (cu “pierderi”de doar 4%), față de carbohidrați și proteine, unde randamentul este mai scăzut iar…



Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri