1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Ce schimb au realizat Ucraina și Rusia cu ajutorul serviciilor de informații

Publicat peUcraina şi Rusia au făcut schimb de circa 320 de trupuri de soldaţi ucişi, potrivit autorităţilor de la Kiev, informează sâmbătă dpa.

Schimbul a avut loc pe 2 iunie, pe linia frontului din regiunea Zaporojie, fiecare dintre cele două părţi predând celeilalte circa 160 de trupuri neînsufleţite, a precizat guvernul ucrainean.

Ucraina a cerut în mod repetat Rusiei să-i predea trupurile soldaţilor săi ucişi, acuzând Moscova că îşi tratează propriile forţe militare ca pe „carne de tun” şi că nu-i pasă ca soldaţii săi ucişi să aibă parte de o înmormântare demnă, conform agerpres.ro.

Ucraina și Rusia au făcut un nou schimb, de data asta fiind vorba de câteva sute de soldați uciși

Serviciile de informaţii ucrainene şi statul major al forţelor armate au fost implicate în acest schimb.

Pe 31 mai, Ministerul Apărării rus a anunţat că Rusia va preda în curând Ucrainei corpurile neînsufleţite a 152 de combatanţi ucraineni găsite într-o „dubă izotermă” pe teritoriul combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol, port strategic la Marea Azov aflat în prezent sub controlul forţelor ruse şi al miliţiilor proruse din Doneţk.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat un război neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri