12.8 C
București
sâmbătă, 1 aprilie 2023

Ce se întâmplă cu maşina ta dacă eşti lovit de un şofer asigurat la Euroins, firmă ce tocmai a intrat în faliment

Publicat pe


ASF a anunțat oficial vineri că a decis să retragă autorizația de funcționare și să ceară în instanță falimentul Euroins, conducerea companiei fiind preluată de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, spune despre falimentul Euroins, că „statul trebuie să aibă mai mult curaj când controlează atribuțiile instituțiilor de reglementare”, iar „Consiliul Concurenței trebuie să se implice mai mult”.

Ce se întâmplă dacă te loveşte un şofer asigurat la Euroins

În ceea ce îi priveşte pe păgubiţii unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliţă RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiţi în baza acesteia, în limitele şi termenele stabilite de legislaţia în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare”, conform Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Potrivit UNSAR, şoferii care aveau poliţe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asiguraţi până la data respectivă. De asemenea, aceştia au posibilitatea de a denunţa în orice moment poliţa, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.

Cei care au de recuperat sume mai mari de 500.000 de lei trebuie să se înscrie la masa credală în cadrul procedurii de faliment care se va soluționa în prima instanță de Tribunalul București, iar în faza apelului de Curtea de Apel București.

Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri