20.4 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Ce se întâmplă dacă aprinzi lumânări parfumate în casă, de fapt. Un doctor a dezvăluit totul

Publicat pe


Mulți oameni au în case cel puțin o lumânare parfumată, fie folosită pentru aroma plăcută pe care o degajă în momentul arderii, fie pentru modul în care arată, ca element de decor. Totuși, un chimist a dezvăluit de ce nu ar trebui să mai folosim aceste obiecte.

Ce se întâmplă dacă aprinzi lumânări parfumate în casă, de fapt

Dan Gubler, doctor în chimie organică, a dezvăluit prin intermediul unui clip video publicat pe TikTok ce pericole se ascund, de fapt, în lumânările parfumate.

Citește și: De ce flacăra nu are umbră. Explicația este mult mai simplă decât crezi

Într-un timp extrem de scurt, filmarea bărbatului a devenit virală și a adunat numeroase vizualizări de la oameni din întreaga lume. Când au aflat despre ce este vorba, mulți dintre internauți au decis să nu mai folosească lumânările parfumate.

@drdangubler Concerns with scented candles #scentedcandlewax #burningcandles #waxcandles #waxcandlemelt #formaldehydereleaser #indoorairpollution #fyp ♬ Music In Your Heart (Instrumental) – BLVKSHP

Astfel, potrivit lui Dr. Dan Gubler, ceea ce este periculos la aceste lumânări este chiar materialul din care sunt făcute.

Citește și: Lumânările albe au rolul de protecție, pe când cele roșii de îndeplinire a dorințelor. Ce lumânare trebuie să aprinzi, pentru atingerea scopului tău!

„Au existat mai multe studii clinice recente care au arătat recent faptul că arderea frecventă a lumânărilor poate cauza probleme serioase de sănătate. Când ne gândim la poluare luăm în calcul doar ceea ce se petrece afară, în exterior. Totuși, nu luăm în calcul și lumânările parfumate, odorizantele de cameră sau alte astfel de obiecte. Lumânările sunt făcute din parafină ieftină, conțin arome artificiale și coloranți și atunci când le ardem se elimină monoxid de carbon, dioxid de carbon și alte componente volatile”, a dezvăluit specialistul, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Potrivit specialistului, toate aceste elemente sunt dăunătoare pentru organism, motiv pentru care ar trebui să evităm folosirea de lumânări parfumate.

„Dacă ai obiceiul de-a arde din când în când câte o lumânare parfumată într-o cameră bine aerisită, atunci nu sunt motive de îngrijorare. Dacă totuși faci asta des și încăperea nu este foarte bine aerisită, atunci poate că ar trebui să renunți la lumânările parfumate. Problema la aceste obiecte este faptul că sunt fabricate fără un control prea strict și faptul că producătorii nu menționează 90% dintre ingredientele folosite. Doar le cumpărăm, le ardem și le mirosim, fără să ne întrebăm ce conțin sau ce inhalăm”, a mai explicat bărbatul.

Ce înseamnă să visezi alb-negru și când e cazul să te îngrijorezi. 5 semnificații ale viselor alb-negru…Sursa: a1.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri