13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Ce spune oficialul Guvernului despre o posibilă criză alimentară pe fondul războiului din Ucraina

Publicat peSambata, 12 Martie 2022, ora 11:15

795 citiri

România are suficiente stocuri de alimente şi produse neperisabile, a precizat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„România are suficiente stocuri de alimente şi produse neperisabile. Autorităţile sunt in contact permanent cu retailerii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. El a dat asigurări că există suficientă marfă în depozite şi magazine.

Precizările vin pe fondul informaţiilor privind riscurile declanşării unei crize alimentare ca urmare a războiului din Ucraina.

Președintele Franţei Emmanuel Macron a afirmat că industria alimentară din Europa şi Africa va fi „profund destabilizată” de conflictul din Ucraina.

Avertismentul lui Emmanuel Macron

„Europa noastră este deja destabilizată de război în acest sens şi ar putea fi mai rău în următoarele 12 până la 18 luni”, a declarat Macron într-o conferinţă de presă la Versailles, citat de CNN.

El a avertizat că atât Europa, cât şi Africa „vor fi foarte profund destabilizate în ceea ce priveşte aprovizionarea cu alimente”.

Liderul francez a spus că va vorbi cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în „câteva ore” alături de cancelarul german, Olaf Scholz.

El a adăugat că „nimic nu este tabu” în ceea ce priveşte sancţiunile împotriva Rusiei, adăugând că liderii europeni „vor face tot ce considerăm eficient şi util pentru a opri Rusia pe această cale de agresiune”.

Rusia şi Ucraina sunt actori fundamentali în comerţul internaţional global, ambele strate reprezentând asigurând un sfert din exporturile mondiale de grâu, cel puţin 14% din exporturile de porumb în 2020, precum şi 58% din exporturile mondiale de ulei de floarea-soarelui în acelaşi an.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri