20.7 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Ce trebuie să faci dacă te-a prins viscolul în maşină şi eşti blocat. Detaliul care îţi poate salva viaţa

Publicat peAtunci când o furtună de iarnă lovește, poate provoca haos pe străzile și autostrăzile orașului. Nu numai că te poți trezi cu bateria descărcată, cu o pană de cauciuc sau fără benzină, dar atunci când conduci în timpul unei furtuni de zăpadă există mai multe riscuri care ar putea duce la implicarea ta într-o coliziune. Este important să vă amintiți că siguranța este întotdeauna prioritatea principală atunci când vă aflați la volan. În rândurile care urmează îți spune ce trebuie să faci dacă te-a prins viscolul în maşină şi eşti blocat. Asta poate fi detaliul care îţi poate salva viaţa!

Cu iarna nu este de glumit, dacă ești blocat

Nu puține au fost situațiile când viscolul și chiar furtunile din timpul ierii ne-au devenit cel mai mare dușman pe drumuri sau autăstrzăi. Din păcate, pentru că totul este imprevizibil, există șanse să ajungi să te blochezi pe șosea într-o astfel de vreme.

De-aici și ideea noastră de a-ți spune ce trebuie să faci dacă te-a prins viscolul în maşină şi eşti blocat. Asta poate fi detaliul care îţi poate salva viaţa!

Indiferent de urgența auto, va trebui să aștepți asistență pentru a te ajuta să te întorci pe șosea. Dacă te afli blocat pe marginea drumului în timpul vremii nefavorabile de iarnă, iată câteva sfaturi de siguranță de care trebuie să ții cont.

Mută-ted in calea pericolului! Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci atunci când rămâi blocat pe vreme rea este să te ferești de pericolul traficului din sens opus. Pentru a te  proteja pe tine și mașina, trage pe acostament și rămâi acolo până la sosirea ajutoarelor. Vizibilitatea este redusă pentru toți șoferii în timpul unei furtuni de gheață, așa că rămânerea pe marginea drumului este o modalitate fundamentală de a te menține în siguranță.

Ce trebuie să faci dacă te-a prins viscolul în maşină şi eşti blocat

Rămâi în interiorul mașinii! Atunci când ești tras pe dreapta, rămâi în mașină cât mai mult timp posibil. Pe vreme rea, poate fi dificil pentru traficul din sens opus să te observe pe tine sau mașina, așa că rămâi în siguranță în interiorul vehiculului până la sosirea ajutoarelor.

Dacă știi că vei sta mult timp în mașină, pornește mașina doar pentru câteva minute la fiecare oră pentru a menține căldura. De asemenea, ar trebui să ții geamul puțin crăpat pentru a reduce riscul de intoxicare cu monoxid de carbon.

Va trebui să ai astea în mașină, dacă ești blocat

În funcție de vreme și de locul în care te afli, ar putea dura ceva timp până la sosirea ajutoarelor. Este întotdeauna o idee bună să fii pregătit pentru o urgență, așa că ar trebui să ai în mașină lucrurile esențiale pentru a te ajuta să supraviețuiești în orice condiții meteo.

Păstrează un încărcător de telefon portabil, o lanternă și baterii de rezervă în torpedoul mașinii pentru a fi menține în stare de funcționare. În plus, este foarte bine să ai la îndemână gustări, apă, o trusă de prim ajutor, o trusă de urgență pentru mașină cu o vestă reflectorizantă, haine de schimb și o pătură.

Vezi și:  Cât e stratul de zăpadă în România în funcţie de zonă. Lista completă a drumurilor închise

Ce să faci în afară, dacă te-a prins viscolul în maşină

Dacă trebuie să ieși din mașină, asigură-te că o faci în siguranță purtând o vestă reflectorizantă. Pentru a rămâne vizibil pentru automobiliști și pentru vehiculele de salvare, puneți blițurile de urgență cu 4 direcții. Dacă este o zi cu multă zăpadă sau o noapte întunecată, instalează piloni reflectorizanți sau rachete de semnalizare în jurul mașinii.

Dacă trebuie să ieși din vehicul, ia un moment pentru a curăța parbrizul dacă ștergătoarele nu funcționează. Pentru a contribui la reducerea riscului de otrăvire cu monoxid de carbon, ar trebui, de asemenea, să îndepărtezi orice zăpadă care ar fi putut intra în țeava de eșapament.

Acum știi ce trebuie să faci dacă te-a prins viscolul în maşină şi eşti blocat. Nu uita să ai la tine tot ce-ți trebuie și încălzește-te!

Sursa: playtech.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri