Mulți dintre români obișnuiesc să consume ceai, unii îl beau de plăcere și nu contează de care este, în timp ce alții îl beau pentru sănătate. Astăzi vă prezentăm ceai de mentă, beneficii pentru sănătate. De câte ori pe săptămână este bine să-l bei.
De ce este bine să consumi ceai de mentă. Ce beneficii are acest tip de plantă
Foarte mulți dintre români beau ceai de mentă, pentru că știu că acesta are foarte multe beneficii pentru sănătate. Însă, puțini știu cum se conumă acest tip de ceai.
Experții în sănătate au dezvăluit care sunt afecțiunile pe care acesta le poate vindeca sau doar diminua.
Ceai de mentă, beneficiile pentru sănătate
Ceaiul de mentă, folosit de mii de ani de către om, este unul dintre cele mai benefice tratamente împotriva unor afecțiuni grave. Ceaiul de mentă îmbunătățește digestia și ajută la ameliorarea următoarelor simptome: greața, vărsăturile și balonarea.
Menta ese o sursă de antioxidanți. Antioxidanții din ceaiul de mentă au un rol important în prevenirea distrugerii celulelor cauzate de radicalii liberi.
Astfel, sunt previne bolile cronice și îmbătrânirea prematură. Studiile au arătat că consumul a 11 grame de mentă poate oferi 2% din valoarea zilnică recomandată de vitamine.
Ceai de mentă. Alte beneficii
În plus, ceaiul de mentă reglează și echilibrul hormonal. Gargara cu ceai de mentă ajută la îngrijirea bucală. Menta este folosită, de asemenea, și pentru dezinfectarea alimentelor. Are capacitatea de a ucide bacteriile și poate înlocui cu succes guma de mestecat.
Ceaiul de mentă poate ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de artrită. Consumul acestui ceai, de două ori pe zi, poate ameliora rigiditatea și durerea și, în plus, poate îmbunătăți mobilitatea pacienților care suferă de artrită articulară.
De asemenea, ceaiul de mentă este interzis anumitor persoane. Este el benefic, însă nu și pentru următoarele persoane:
-pacienţi cu afecţiuni hepatice;
-copiilor sub 5 ani;
-persoanelor alergice la mentă;
-persoanelor care iau sedative.
-femeilor însărcinate și celor care alăptează;
-persoanelor bolnave de rinichi.
:format(webp):quality(100)/https://www.impact.ro/wp-content/uploads/2023/07/ceai-de-izma-1024x682.jpg)
Ceaiul de mentă. Cum se prepară
La 500 de ml. apă se vor folosi 30 de grame de funze de mentă. Se aduce apa la punctul de fierbere, se oprește focul, se adaigă frunzele de mentă. Se acoperă vasul cu un capac și se lasî ceaiul să se infuzeze timp de 10 minute. După strecurare, ceaiul se bea. Sunt recomandate să beți până la 3 căni de ceai pe zi.
Ceaiul de mentă nu numai că are multe beneficii pentru sănătate, dar are și puține calorii. Nu în ultimul rând, în afară de consumul de ceai de izmă, bolnavii trebuie să meargă la doctor pentru a solicita tratament împotriva bolilor de care suferă.