15.8 C
București
joi, 2 mai 2024

Ceapa și usturoiul verde pot dăuna organismului dacă nu sunt consumate corespunzător | Momentul în care nu e bine să le mănânci

Publicat pe



În special primăvara, ceapa și usturoiul verde sunt la mare căutare. Aceste legume sunt sănătoase și pot contribui la stare de bine a organismului doar dacă sunt consumate corespunzător.

În ciuda beneficiilor pe care le au ceapa și usturoiul verde, puțini știu că acestea pot deveni periculoase dacă sunt curățate și lăsate să stea câteva ore înainte de a fi consumate.

Cercetătorii au descoperit că în momentul în care sunt tăiate și curățate, ceapa și usturoiul “absorb” bacteriile și virușii din mediul înconjurător.

Astfel, în cazul în care ceapa și usturoiul nu sunt consumate la masă, trebuie aruncate. Acestea nu se păstrează pentru a doua zi, sau pentru “mai târziu”, deoarece devin deosebit de periculoase pentru organism, chiar dacă sunt ținute în pungă, în frigider.

Dacă sunt consumate mai târziu, ceapa și usturoiul pot provoca infecții stomacale din cauza excesului de secreție biliară și chiar intoxicații…



Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri