16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Ceartă ca-n filme pe averea Al-Fayed. Moștenitorii celor 2 miliarde de euro se acuză de ultraj și consum de droguri

Publicat pe


Decesul lui Mohamed Al-Fayed, fostul proprietar al renumitului magazin Harrods din Londra, la vârsta de 94 de ani, a declanșat speculații privind o potențială dispută de familie asupra imperiului său de 2 miliarde de euro. Imensa avere a miliardarului, care include active precum hotelul Ritz din Paris și un conac lângă Oxted, Surrey, se află acum în centrul atenției, în timp ce moștenitorii săi se luptă cu distribuirea acesteia.

Miliardarul Mohamed Al-Fayed, pe unul dintre iahturile sale

Se așteaptă ca cei patru copii ai lui Al-Fayed de la cea de-a doua soție a sa, Heini Wathen, în vârstă de 68 de ani, adică Jasmine (42 de ani), Karim (39 de ani), Camilla (38 de ani) și Omar (35 de ani) să moștenească imensa avere. Cu toate acestea, rețeaua complicată de proprietate, cu multe active deținute prin intermediul unor trusturi și în paradisuri fiscale precum Bermuda, Luxemburg și Liechtenstein, adaugă straturi de complexitate situației, scriu jurnaliștii tabloidului britanic „Daily Mail”. 

Dinamica familiei complică și mai mult lucrurile. O recentă luptă pentru putere între frații Omar și Camilla, asemănată de jurnaliștii britanici cu disputele dramatice din serialul de succes „Succesion”, a culminat cu un proces la Înalta Curte. Documentele din cadrul procedurilor judiciare dezvăluie o relație tumultuoasă, cu acuzații de altercații fizice, ultraj și o serie de plângeri și reclamații.

Luptă pentru putere între moștenitorii Al-Fayed

Într-un interviu acordat în 2021 publicației „Daily Mail”, Omar a descris situația ca fiind o „luptă pentru putere între frați”, subliniind dorința sa de a avea o armonie în familie, mai degrabă decât de a se lupta pentru control. Cu toate acestea, rezultatul bătăliei lor juridice, despre care judecătorii au decis să fie soluționată în mod privat, rămâne nedeclarat.

Vastitatea bunurilor lui Al-Fayed este de necontestat. La un moment dat, Mohamed Al-Fayed deținea apartamente de lux în faimoasa zonă Park Lane din Londra și în Manhattan din New York. Numai conacul din Oxted, cu cele 220 de acri de teren (peste 890.000 de metri pătrați), piscina, grajdurile și grădinile sale, este estimat la aproximativ 100 de milioane de lire sterline. Hotelul Ritz din Paris, pe care Al-Fayed l-a achiziționat pentru 10 milioane de lire sterline în 1979, este evaluat acum la suma impresionantă de 500 de milioane de lire sterline (aproximativ 584 milioane de euro).

Magnatul avea, de asemenea, apartamente de lux în New York, ceea ce sporește și mai mult vastul imperiu care așteaptă să fie distribuit.

Tatăl lui Dodi Al-Fayed, alături de care a murit Prințesa Diana

Momentul în care a survenit moartea lui Mohamed Al-Fayed adaugă o notă emoționantă la această poveste. El s-a stins din viață în ajunul celei de-a 26-a aniversări a tragicului accident de mașină din Paris, în care…Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri