27.3 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Cei 5 pasageri de la bordul submersibilului Titan au murit. Paza de Coastă: „A fost o implozie catastrofală”

Publicat peUn „câmp de resturi” a fost descoperit în apropierea epavei Titanicului, în zona de căutare a submersibilului Titan, de către roboții trimiși de echipele de salvare, potrivit BBC. Anunțul a fost făcut de Garda de Coastă, care a precizat că experții din cadrul comandamentului unificat evaluează informațiile. Între timp, compania OceanGate a transmis că cei cinci pasageri de la bordul submersibilului „au fost pierduți, din nefericire”. Paza de Coastă a SUA a confirmat, ulterior, suspiciunile OceanGate, informând că rămășițele descoperite în apropiere de epava Titanicului sunt alte submersibilului Titan și că cei cinci pasageri de la bord au murit.

ACTUALIZARE 22:28 Vasele care au participat la operațiune și medicii vor fi demobilizați în următoarele 24 de ore, dar operațiunile la distanță vor continua pe o perioadă nedeterminată, a adăugat John Mauger.

ACTUALIZARE 22:23 Echipajele care au participat la operațiunea de salvare au descoperit „cinci părți diferite din rămășițe” care i-au ajutat să identifice că epava era, într-adevăr, a submersibilului Titan, conform unui oficial care a făcut precizări la conferința de presă a Pazei de Coastă, de joi.

El a precizat că prima piesă găsită a fost un con din „botul” submarinului, localizat chiar lângă camera de presiune. Ulterior, a fost găsit un „câmp vast de rămășițe”.

„Acesta a fost primul indiciu că a avut loc un eveniment catastrofal”.

Paza de Coastă a precizat și că va continua căutările pentru cadavre, dar că șansele de a mai găsi ceva sunt extrem de reduse din cauza mediului extrem de dificil de pe fundul oceanului.

ACTUALIZARE 22:00 Paza de Coastă americană a precizat că va dura mai mult timp până ce se va face o cronologie exactă a evenimentelor în condițiile în care cazul este „incredibil de complex”.

Oficialii încearcă să găsească informații „din mediul de operare extrem de complex de pe fundul oceanului, la peste 3 kilometri sub apă”.

Amiralul John Mauger a precizat că ROV-ul vasului Horizon Arctic a găsit „conul din coada” submersibilului Titan la aproximativ 500 de metri de prova epavei Titanicului. Pe lângă acesta, au fost descoperite și alte resturi, iar felul în care arată demonstrează că a existat o pierdere catastrofală a camerei de presiune.

Declarații din conferința de presă a Pazei de Coastă americane:

„În aceasta dimineata ROV, A descoperit on aceasta dimineața rămășițele titan în apropiere de prova epavei Titanicului. Resturile arată că a explodat camera de presiune. Am informat familiile și din partea noastră le transmitem cele mai sincere condoleanțe

(…)

Resturile arată că a existat o implozie catastrofală a navei”.

ACTUALIZARE 21:50 Compania OceanGate, care opera expedițiile pe submersibilul Titan la epava Titanicului a transmis că crede că pasagerii de la bordul submarinului „au fost, din nefericire,…Sursa: www.digi24.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri