26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Cei 5 soldați de la bordul elicopterului care căuta MIG-ul dispărut de pe radar au murit

Publicat pe„Din păcate, temerile cele mai negre s-au adeverit în cazul elicopterului IAR 330-Puma. Aeronava a fost găsită la 11 kilometri de aerodrom, prăbușită, niciunul dintre cei 5 membri ai echipajului nu a supraviețuit”, a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, la Digi24.

Un MIG s-a prăbușit în județul Constanța

Pilotul aeronavei MiG 21 LanceR este în continuare căutat.

O aeronavă MiG 21 LanceR care executa, miercuri seara, o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, apoi a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

În căutarea sa a plecat elicopterul IAR 330-Puma. Și acesta a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar.

știre initială

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, anunță MApN..

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR, precizează ministerul.

Miercuri seara, la ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei, anunță Ministerul Apărării Naţionale.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri