-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Cei 6 „fantastici” de la BNR. Au pensii speciale de 8.000 – 20.000 de lei, plus salariu

Publicat peVine nu are bătrâni să-şi cumpere spune o veche zicală, dar dacă este vorba de BNR, pensionarii „speciali” din jurul lui Mugur Isărescu costă foarte mult. O demonstrează declaraţiile de avere şi banii care le intră în conturi în fiecare lună

Mugur Isărescu a făcut alegerea. În ce şi-a investit averea guvernatorul BNR
Câţi pensionari au în board alte bănci centrale?

♦ Între 8.000 lei şi 20.000 lei sunt pensiile lunare ale celor 6 din boardul BNR care încasează şi salariu şi pensie ♦ BCE are 3 membri din board peste 60 de ani şi sunt la vârsta de pensionare, dintr-un total de 6 membri ♦ 2 din cei 6 membri ai boardului FED au vârsta de pensionare, în timp ce Philip N. Jefferson se apropie de pensionare, având 61 de ani ♦ Bundensbank din Germania are un singur membru al boardului care se apropie de vârsta de pensionare, Joachim Wuermeling (63 ani), în timp ce ceilalţi 5 membri au sub 60 de ani.

Un număr de 6 dintre cele 9 persoane care fac parte din Consiliul de Administraţie al BNR sunt pensionari şi încasează suplimentar şi pensie pe lângă salariu.

Concret, pensionarii din boardul BNR sunt Mugur Isărescu (73 ani), guvernator al BNR, Florin Georgescu (70 ani), prim-viceguvernator al BNR, Eugen Nicolaescu (67 ani), viceguvernator al BNR, şi trei membri ai Consiliului de Administraţie, respectiv Gheorghe Gherghina (68 ani), Dan Radu Ruşanu (73 ani), Virgiliu Stoenescu (76 ani).

Citeşte şi Salarii mai mari pentru acești români. Cine primește mai mulți bani de la 1 august 2023. Anunţ oficial de la Guvern

Astfel, cele şase persoane din boardul BNR dintr-un total de 9 încasează suplimentar şi pensie pe lângă salariul pe care îl au din funcţia pe care o ocupă la banca centrală, potrivit unei analize a BNR.

Între 8.000 lei şi 20.000 lei sunt pensiile lunare ale celor 6 din boardul BNR care încasează şi salariu şi pensie.

Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri