19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Cei care au animale de companie trebuie să facă asta! Devine obligatoriu din luna septembrie

Publicat pe


Oamenii care au câini trebuie să aibă asigurare de răspundere civilă

În Spania, o nouă lege privind bunăstarea animalelor de companie și prevenirea abandonului lor urmează să intre în vigoare în septembrie 2023. Ea prevede că orice om care deține un câine trebuie să achiziționeze o asigurare de răspundere civilă. Noua legea a fost publicată în BOE pe data 28 martie 2023 și va intra în vigoare pe data de 29 septembrie 2023.

Asigurarea de răspundere civilă va trebuie menținută pe toată durata vieții câinelui. Ea va proteja oamenii de eventualele pagube pe care animalele lor de companie le pot provoca terților, inclusiv persoanele care au grijă de ele. Majoritatea companiilor de asigurări au deja soluții pentru răspunderea civilă, altele pentru acoperirea veterinară sau acoperirea de asistență telefonică. Prețurile variază de la 50 de euro la 100 de euro pe an.

În plus, proprietarii de câini din Spania vor trebui să urmeze un curs de pregătire pentru a demonstra că sunt apți să dețină un animal de companie.

Ce alte modificări legislative au avut loc în Spania?

Legea Locuinței, aprobată recent în Spania, prevede că plata chiriei se va face doar prin mijloace electronice, singura excepție fiind atunci când una dintre cele două părți nu are un cont bancar sau mijloace electronice pentru a efectua plata chiriei. În acest caz, proprietarul și chiriașul se înțeleg ca suma reprezentantă în contractul de închiriere să fie dată de mână.

„Plata se va face în locul și prin procedura convenite de părți sau, în lipsă, în numerar și în locuința închiriată”, scrie în acea lege.

Atenție! Plata chiriei în numerar se poate face doar atunci când chiria nu depășește 2.500 de euro, în plus, Legea 7/2012 interzice tranzacțiile în numerar atunci când una dintre cele două părți nu este persoană fizică.

„Plata se va face prin mijloace electronice. În mod excepțional, atunci când una dintre părți nu deține cont bancar sau acces la mijloace electronice de plată și la cererea acesteia, aceasta se poate face în numerar și în locuința închiriată”, scrie în Articolul 10 din Legea Locuinței.

În expunerea de motive, inițiatorul legii a explicat că plata în numerar în operațiunile economice facilitează comportamentul fraudulos, favorizează opacitatea operațiunilor și ascunderea lor față de stat, relatează Noticias Trabajo.Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri