9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Cel mai pustiu sat din România are un singur locuitor. Tanti Rița locuiește singură de mai bine de 15 ani

Publicat peO femeie de 76 de ani se încăpățânează să trăiască în singurătate, izolată în mijlocul unui cătun, din Munții Buzăului. Brădeni se numește satul situat pe un deal din comuna Chiliile, care încă există atât cât bătrâna va trăi aici, înconjurată de animalele sale din ogradă.

Drumul şerpuit de peste 30 de kilometri cu mașina, din Buzău până în satul Brădeni, durează o oră și jumătate. Traseul ar fi fost parcurs mult mai repede, dacă drumul ar fi fost asfaltat până în cătunul care nu figurează pe nicio hartă.

Tanti Riţa, singura locuitoare din satul Brădeni

În satul abandonat, gospodăria doamnei Rița îți iese repede în cale.Este singura din care mai răzbat zgomote. Bătrâna este bucuroasă de oaspeți, pentru că în afară de copii, nimeni nu-i mai trece pragul de multă vreme. Mai des îi dau târcoale urșii, povesteşte femeia.

Chiar dacă mai are puțin și atinge vârsta de 80 de ani, tanti Rița este în putere și are grijă singură de gospodărie și animalele din curte.

Femeia locuieşte singură de 15 ani

Doar animalele îi mai ţin companie, după ce a rămas văduvă la vârsta de 54 de ani. În jurul gospodăriei sale nu găseşti niciun om pe o rază de câțiva kilometri, iar liniștea devine apăsătoare, se plânge femeia. Din această cauză, a trecut prin episoade de tristețe profundă, însă a depășit cumpăna prin pasiunea ei pentru cusut carpete.

Peste 50 de suflete trăiau cu două decenii în urmă în cătunul Brădeni. Oamenii au plecat acum, iar casele au fost abandonate, potrivit Antena3.Sursa: www.stiridecluj.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri