11.7 C
București
sâmbătă, 1 aprilie 2023

Cel mai rapid tren din România parcurge ruta București-Brașov în 2 ore și 16 minute cu patru minute mai mult decât în anii `60 VIDEO

Publicat pe


Vineri, 17 Martie 2023, ora 09:53

400 citiri

Cel mai rapid tren din România parcurge ruta București-Câmpina în 2 ore și 16 minute cu patru minute mai mult decât în anii `60 Captură video

Atingerea unor viteze de 160 km la oră pe calea ferată rămâne deocamdată un vis în România și prima rută pe care trenurile ar putea merge mai rapid ar fi cea dintre Brașov și Sighișoara, însă proiectul avansează destul de greu.

În România, trenurile mergeau însă cu 140 km/oră încă din anul 1969. GadgetReport.ro a găsit în arhive un film din timpul testării unor garnituri la această viteză pe ruta București – Brașov.

Tronsonul de viteză era cel dintre București și Câmpina, unde și acum trenurile merg cu o viteză mai mare fiind primul modernizat de pe Coridorul IV Pan-European.

„Locomotivele electrice fabricate în România fac posibile viteze feroviare de 140 km la oră. După minuțioase cercetări și experimentări, câteva trenuri rapide au fost trecute pe acest traseu la viteza maximă de 140 km la oră”, remarcau realizatorii filmării care menționau și timpul unei călătorii cu un tren „Rapid” de la București la Brașov: 2 ore și 13 minute.

În prezent, trenul InterCity 538 este cel mai rapid pe această rută, și face 2 ore și 16 minute. Celelalte trenuri Regio fac însă pese 2 ore și jumătate.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri