22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Cel puțin cinci morți după ce un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni și a provocat o avalanșă

Publicat peUn uriaș bloc de gheață s-a desprins duminică de pe ghețarul Marmolada, din Alpii din nordul Italiei, provocând o avalanșă care a ucis cel puțin cinci persoane și a rănit alte opt, au anunțat serviciile de intervenție.

„Din păcate, cinci persoane au fost găsite fără viață”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a serviciilor de intervenție, Michela Canova, menționând totodată și opt răniți, dar precizând că „bilanțul este încă unul provizoriu”, potrivit BBC.

Doi răniți au fost transportați la spitalul din Belluno, unul în stare mai gravă la Treviso, iar cinci la Trento, a mai informat ea, fără a face precizări cu privire la naționalitatea victimelor.

Mai multe elicoptere au fost trimise la fața locului pentru a participa la operațiunile de salvare și de monitorizarea situației.

„O avalanșă de zăpadă, gheață și roci, care în trecerea sa a lovit calea de acces într-un moment în care pe aceasta erau mai multe frânghii, unele fiind măturate”, a explicat purtătoarea de cuvânt.

„Numărul definitiv al alpiniștilor implicați nu este deocamdată cunoscut”, a arătat ea.

Ghețarul Marmolada este cel mai mare ghețar din Dolomiți (Alpi), situat pe versantul nordic al muntelui Marmolada.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri