7.7 C
București
luni, 27 martie 2023

Cel puţin opt morţi după naufragiul a două ambarcaţiuni în largul coastelor Californiei

Publicat pe„Aceasta este una dintre cele mai grave tragedii de contrabandă maritimă din California, din ceea ce ştiu”, a declarat duminică James Gartland, un responsabil al serviciilor de salvare din San Diego, referindu-se probabil la fluxurile migratorii dintre Mexic şi Statele Unite.

Cele opt victime sunt adulţi, a adăugat el într-o conferinţă de presă, fără a dezvălui naţionalităţile lor.

Serviciile de salvare au fost chemate sâmbătă în jurul orelor 23.30, de o persoană vorbitoare de spaniolă care le-a informat că o ambarcaţiune cu mai mult de zece pasageri s-a răsturnat.

Primul vas „a fost răsturnat de valuri”, a declarat în conferinţa de presă James Spitler, un responsabil al gărzii de coastă din San Diego. Cea de-a doua ambarcaţiune care transporta alte opt persoane, printre care cea care a chemat serviciile de salvare, „a reuşit să ajungă la mal”, a continuat el.

Ajunşi la faţa locului, salvatorii au descoperit cele două bărci mici de pescuit „răsturnate” pe mal, înainte de a scoate corpurile victimelor din mare, a spus Gartland.

Ei „nu au găsit niciun supravieţuitor” în cursul operaţiunilor lor, dar mai multe persoane au reuşit să ajungă la ţărm şi „să părăsească plaja”, a declarat Gartland.

Zona în care se aflau ambarcaţiunile „este foarte periculoasă, chiar şi în plină zi”, cu curenţi puternici şi valuri uriaşe, a estimat el, notează AGERPRES.Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri